bulgaria-destinatii

Shumen este destinația turistică a anului 2020 în Bulgaria

Destinatia a primit 63% din voturi

Orașul Shumen a câștigat premiul I în cea de-a cincea ediție a premiilor anuale acordate de Ministerul Turismului din Bulgaria. Orașul a fost desemnat cea mai bună destinație turistică a anului, primind peste 63% din voturi în cea mai prestigioasă categorie a concursului.

Campionii turismului din 2020

În competiția din acest an, reperele istorice și culturale din municipalitățile Shumen, Veliki Preslav și Kaspichan, unite în destinația „Shumen – țara primilor” au primit 63,60% din voturi și au ocupat în mod convingător clasamentul final la această categorie. Pe locul al doilea în categoria „destinație turistică” s-a situat municipalitatea Bansko cu 20,80%, iar pe locul al treilea – traseul turistic „Uterul sacru al Rodopilor” cu 5,62%.

Potrivit bulgarilor care și-au exprimat voturile, orașul Sandanski a meritat un premiu special ca „municipalitate turistică”. Această categorie recunoaște dezvoltarea durabilă și digitalizarea în municipalități ca răspuns la criza COVID-19 din turism. Pe locul al doilea și al treilea se află orașele Balcic și, respectiv, Burgas.

Parcul istoric din Varna a obținut o victorie convingătoare la categoria „Inovație” cu aproape 89% din voturi. Categoria promovează abordări inovatoare, servicii, produse, soluții tehnologice și concepte propuse de diverși reprezentanți ai industriei turismului. Cu aproape 50% din voturi, parcul a fost ales ca sit turistic / atracție a anului.
Cele mai vizitate și mai iubite site-uri sunt din nou „Parcul istoric”, în satul Neofit Rilski de lângă Varna, urmat de defileul râului Erma și Casa-Muzeul „Aleko Konstantinov”.

Câștigătorii Premiilor anuale de turism au fost stabiliți prin votul online pe site-ul Ministerului Turismului, care s-a încheiat pe 7 decembrie. Ediția din acest an a clasamentului s-a desfășurat în 11 categorii, dintre care 4 profesionale, 5 artistice și 1 special concepute pentru municipalități.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters