Covid news: ce se intampla in lume?

Stiri din lume privind evolutia turismului

Epidemia COVID-19 reprezintă o amenințare pentru viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume. Călătorii sunt afectați în mod deosebit, la fel ca și oamenii care lucrează în turism. Iată cele mai recente evoluții.

Germania ridică avertismentul de călătorie pentru patru regiuni turcești

Germanii pot călători din nou în Turcia: Guvernul german a ridicat parțial avertismentul de călătorie pentru cele patru populare provincii de coastă din Antalya, Izmir, Aydin și Mugla în Turcia. Călătorii trebuie testați pentru coronavirus înainte de a se întoarce în Germania. Costurile între 15 și 30 de euro trebuie să fie plătite de aceștia. Turcia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru germani.

Nepalul redeschide Muntele Everest pentru alpinisti

În ciuda incertitudinii coronavirusului, Nepalul a redeschis Muntele Everest pentru sezonul de trekking și pentru escaladari. Pentru a stimula sectorul turistic în dificultate, guvernul va permite zboruri internaționale pentru a ateriza în țară începând cu 17 august. Nepalul și-a închis granițele în martie chiar înainte de sezonul de primăvară aglomerat, când de obicei sute de alpinisti se adună în țară.

Varful Turnului Eiffel se deschide din nou

Vizitatorii Parisului pot vizita în sfârșit vârful Turnului Eiffel – cel de-al treilea nivel al reperului de renume mondial deschis miercuri. Numărul de bilete disponibile este limitat, pentru a asigura măsuri de distanțare socială între vizitatori. Distanțarea este în vigoare și în parcul de distracții Disneyland Paris, care își deschide din nou porțile după o închidere obligatorie de patru luni.

Portugalia oferă liniste potențialilor turiști

Vizitatorii țării iberice pot cumpăra acum o asigurare de călătorie care acopera Covid-19.
Turism Portugalia a anunțat la începutul acestei săptămâni lansarea unui nou produs de asigurare de călătorie, care are drept scop linistirea turiștilor care doresc să viziteze țara. Străinii pot fi acum asigurați integral pentru cheltuielile asociate cu Covid-19.

Amsterdam își dorește mai puțini vizitatori în weekend

Îngrijorat de un posibil al doilea val de coronavirus, Amsterdam solicită turiștilor să nu viziteze capitala olandeză în weekend. Potențialii excursioniști de zi ar trebui să vină între luni și joi, au spus reprezentantii orașului pe 23 iulie. Afluxul turistic a crescut într-un asemenea grad încât recomandarea distanțării sociale de 1,5 metri între oameni nu este posibilă în prezent în centrul orașului.

Thailanda isi amana planurile privind „bula de calatorie”

Thailanda a întârziat planurile  acordul  bulei de calatorie cu anumite țări, întrucât numărul de noi cazuri de coronavirus raportate a crescut zilnic în unele părți din Asia, punând presiune asupra industriei sale vitale de turism și complicând eforturile de a reînvia economia.
„Amânăm discuțiile despre aranjamentele cu bula de călătorie, pentru moment, având în vedere situația de izbucnire în alte țări”, a declarat Taweesin Wisanuyothin, purtătorul de cuvânt al grupului de lucru coronavirus din Thailanda.

Vezi si: Cum reușesc grecii și bulgarii să facă turism?

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters