corona-granite

Coronavirus: interdicția de intrare în UE afectează călătorii pe măsură ce inchiderea granitelor se extinde

Care este situatia actuala a statelor din UE

Călătorii din afara UE sunt îndepărtați de aeroporturi și granițe după ce  27 de țări au impus blocarea granitelor pentru 30 de zile pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Un grup care zbura din Turcia a fost retras de cel mai mare aeroport din Germania, la Frankfurt, marți târziu, transmite agenția de știri DPA.

Liderii UE au convenit că frontierele interne care au fost ridicate în ultimele zile ar trebui să coboare.

Mulți europeni lucrează peste granițe.

Cel puțin 8.248 de persoane au murit și 205.452 de persoane au fost infectate în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins. Europa a fost identificată de OMS drept „epicentrul epidemiei. 

În SEE (Spațiul Economic European), care include statele UE și Marea Britanie, cel puțin 3.426 de persoane au murit și 35.329 au fost infectate,iar  Italia și Spania au fost lovite deosebit de grav.

Belgia – si aceasta deosebit de afectata a recurs la masuri drastice. Acestea vor intra în vigoare din 18 martie, până pe 5 aprilie, potrivit publicației Le Soir. Astfel, începând de miercuri, se interzic deplasările în afara locuinței, cu excepția deplasărilor spre locurile de muncă și pentru aprovizionarea cu alimente și medicamente.

De asemenea, guvernul elvețian le-a spus cetățenilor săi să rămână acasă, în timp ce Serbia le-a spus celor peste 65 de ani să rămână în interior. 

O altă lovitură pentru viața normală a continentului, concursul Eurovision a fost anulat. Evenimentul cu o traditie  de 64 de ani, care are o mare evoluție globală, trebuia să aibă loc în orașul olandez Rotterdam, în mai.

Ce a hotarat UE?


Interdicția de intrare de 30 de zile nu va afecta europenii care pleacă acasă sau lucrătorii transfrontalieri. Cetățenii Regatului Unit nu sunt, de asemenea, afectați de acesta, deoarece un acord interimar Brexit-ului încă leagă Marea Britanie de regulile UE.
Interdicția acoperă în mod specific toate statele UE, precum și țările din zona fără graniță Schengen, inclusiv Islanda, Elveția, Norvegia și Liechtenstein.

Toți cetățenii vor primi ajutor pentru a se întoarce acasă, iar Germania a declarat miercuri că va continua sa aduca acasă zeci de mii de turiști plecați peste hotare, din Maroc și Egipt în Filipine și Argentina.

Institutul Robert Koch (RKI), organismul științific care sfătuiește guvernul în probleme de sănătate, a avertizat că Germania ar putea observa până la 10 milioane de cazuri de infecții cu coronavirus în următoarele două-trei luni, cu excepția cazului în care măsurile actuale de izolare sunt respectate cu strictețe.

De ce sunt granițele interne o problemă?


Guvernele europene individuale au început să creeze patrule pentru a opri cetățenii din alte țări să intre.

Patrulele au apărut marți pe granița spaniolă cu Franța, iar Polonia a văzut blocaje de trafic de până la 50 km (31 mile) la unele dintre traversările sale ca parte a măsurilor sale de sănătate.

„Este absolut crucial să deblocăm situația, deoarece știm că prea multe persoane sunt blocate în Uniunea Europeană și au o problemă să se întoarcă acasă”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cât de rea este situația din Europa?


Italia, care a înregistrat cele mai multe cazuri în afara Chinei, a raportat 2.503 de decese și 31.506 de infecții.

Spania are acum 598 de morți și 13.716 infecții. O anchetă urmează să fie lansată cu privire la moartea a cel puțin 17 rezidenți ai unui azil din Madrid, unde au fost raportate zeci de cazuri de Covid-19.

În Franța, numărul cazurilor confirmate a crescut cu peste 16% marți, ajungând la 7.730, în timp ce numărul morților a crescut la 175, cu 7% dintre morții cu vârsta sub 65 de ani.

În Marea Britanie, numărul de morți a ajuns la 104.

Germania are 12 decese și 8.198 de cazuri.  

Cancelarul german Angela Merkel a transmis miercuri seară, într-un discurs televizat, că este necesară respectarea măsurilor impuse de autorităţi, argumentând că Germania se confruntă cu cea mai mare provocare de după al II-lea Război Mondial. Merkel i-a rugat pe cetăţenii germani să respecte restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Belgia are 14 decese și 1.486 de cazuri.

În încercarea de a opri persoanele care nu respecta regulile, guvernul francez a majorat amenda până la 135 EUR (123 £; 144 USD) și 375 € – mult mai mare decât amenda inițială de 38 €.

În Italia, mai mult de un milion de verificări au fost efectuate de polițiști în săptămâna spre 17 martie. S-a constatat că aproape 43.000 de persoane au încălcat condițiile de izolare la domiciliu. 

Guvernatorul regiunii din nordul Lombardiei, Attilio Fontana, a rugat oamenii să rămână acasă. Numerele au fost atât de mari, a spus el, încât „în curând nu vom putea răspunde persoanelor care se îmbolnăvesc”. „Vă cerem un sacrificiu pentru a salva viața omului”.

 

Sursa: bbc.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters