Wizz_Air-abu-dhabi

Pasagerii unei curse WizzAir, evacuați în urma unei alerte de incendiu

Ce s-a intamplat la bordul aeronavei Wizz Air

Probleme pentru pasagerii unui zbor WizzAir care ar fi trebuit să plece sâmbătă seara de pe aeroportul din Debrecen, Ungaria, spre Paris. Călătorii au fost debarcați cu ajutorul unui tobogan, după ce piloții au anulat decolarea în urma suspiciunii unui incendiu la bordul aeronavei. Mulţi dintre cei 180 de pasageri erau din Satu Mare și Maramureș.

Focul ar fi izbucnit în partea din spate a avionului AIRBUS A320 la generatorul APU ( AUXILIAR POWER UNIT). Din acest motiv, toți pasagerii au fost evacuați pe ușa din față a aeronavei, cu ajutorul unui tobogan.

Cursa trebuia să decoleze la ora 18:35, ora Ungariei. La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului.

„La un moment dat s-a auzit un zgomot, un pic ciudat, la care stewardesele s-au uitat una la alta, speriate. N-au trecut două minute, una dintre stewardese a intrat în cabină la piloți și de acolo a ieșit afară și apoi s-a dat ordinul de evacuare. Am ieșit undeva, a doua sau a treia persoană din avion, n-am luat nici bagaje, nimica și la un moment dat s-au deschis ușile și ne-am dat jos pe tobogane. Și când am ieșit afară, am cerut informații, nimeni, nimica. Atâta ne-a zis o doamnă că a luat foc coada avionului, undeva la motor, în spate. Toată lumea s-a panicat, toată lumea s-a stresat, mai ales copiii. În primele minute după ce ne-am dat jos, copiii toți plângeau”, a povestit Mariana Țăran, pasageră a cursei.

Comunicatul companiei aduce lumina in privinta incidentului:

„Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operațiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol și pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei.

Echipajul a inițiat procedurile standard și a evacuat în siguranță aeronava prin intermediul toboganelor frontale.

Toți pasagerii au părăsit aeronava în siguranță.

Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului și de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, și vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzația de fum.

Pasagerilor zborului li se asigură cazare și mese, întrucât zborul respectiv și cel de întoarcere – Beauvais-Debrecen – vor fi reprogramate mâine dimineață (5 ianuarie).

Echipajul a îndeplinit toate operațiunile cu profesionalism și conform procedurilor, evacuând aeronava.

Wizz Air își cere scuze pentru orice incoveniente cauzate, însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor rămâne prioritatea noastră principală”.

Sursa:digi24.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters