voucherele de vacanta

Voucherele de vacanta vin cu noi reguli

Cum afecteaza voucherele de vacanta noile modificari?

Se schimba radical modul in care voucherele de vacanta vor putea fi folosite, potrivit unui proiect postat recent pe site-ul Ministerului Turismului. 

Conform proiectului vor fi introduse voucherele de vacanta care poti fi folosite in extrasezon in perioadele aprilie-mai si octombrie-noiembrie, insa aceste vouchere vor avea o valoare mai mare decat a celor acordate in sezon.

Angajatii pot opta pentru una din variante, iar firmele care vor accepta voucherele in alta perioada decat cea prevazuta legal vor fi sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 lei si interzicerea acceptarii voucherelor pentru 2 ani. 

Proiectul mai arata ca guvernul a luat decizia ca voucherele de vacanta sa fie acordate pana la data de 31 decembrie 2025

Acesta poate fi accesat pe site-un Ministerului Turismului http://turism.gov.ro/web/2019/10/11/proiect-de-act-normativ-29/

Potrivit proiectului, voucherele de vacanta vor putea fi utilizate în continuare pe intreaga durata a anului si vor avea valoarea de 1.450 de lei. Acum insa bugetarii vor putea opta si pentru vouchere cu o valoare nominala mai mare, de 2.080 de lei, insa acestea vor putea fi utilizate exclusiv în perioada de extrasezon.

Alta masura luata este adoptarea formatului electronic al voucherelor de vacanta, dupa ce operatorii de turism s-au plans ca cele in format fizic ingreuneaza procedurile birocratice. 

Totodata voucherele electronice vor diminua evaziunea fiscala. 

vouchere-tichete-vacanta

”Avand in vedere ca s-a constatat in practica o aglomerare a unitatilor de cazare in sezon (in special in lunile iunie-august), pe de o parte, si un numar scazut de turisti in extrasezon, pe de alta parte, s-a decis incurajarea beneficiarilor sa opteze pentru o vacanta in extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate in cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata stabilit, in conditiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanta ce pot fi utilizate exclusiv in perioadele aprilie-mai si octombrie-noiembrie”, se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Citeste si Ce poti face in SEYCHELLES

Despre Business Trip

Suntem o echipa de profesionisti in turism si ne propunem sa oferim ajutorul nostru companiilor si persoanelor care vor sa scape de bataia de cap pe care o reprezinta planificarea calatoriei

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters