patronate-turism

Patronatele din turism cer Guvernului sa infiinteze Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT)

Ce se va intampla dupa desfiintarea Ministerului Turismului

Patronatele din turism cer Guvernului sa infiinteze Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, dupa ce Ministerul Turismului a fost desfiintat, considerand ca, fara reprezentare, turismul va intra, din nou, intr-un con de umbra, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), dupa ce Ministerul Turismului a fost desfiintat, in prezent fiind reprezentat ca un departament in cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, patronatele din turism cer aprobarea infiintarii Autoritatii Nationale pentru Turism condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat.

,,Aceasta masura va duce la dezvoltarea sectorului in viitor, va asigura continuarea si coerenta masurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate in dezbatere publica si dezvoltarea acestor masuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia nationala”, spun reprezentantii FPTR.

Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc este de parere ca, fara reprezentare, turismul va intra intr-un con de umbra.

,,Dupa ce turismul a avut parte in ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, in organigrama noului executiv nu se mai regaseste nici ca un nume in coada unui minister mai mare, cum s-a intamplat cu ani in urma. Pentru ca sectorul sa nu intre intr-un con de umbra, fiind reprezentat doar de un departament oarecare in cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului infiintarea unei Autoritati Nationale pentru Turism, condusa de un Presedinte cu rang de Secretar de Stat”, a declarat Mohammad Murad.

FPTR arata ca, in ultimii ani a fost o crestere ,,incontestabila” a ponderii aportului sectorului turism in PIB-ul Romaniei, acest lucru fiind posibil datorita ,,masurilor aprobate de toti reprezentantii partidelor politice aflate in Parlament”.

,,Turismul este un sector ce transcede spectrul politic, beneficiul imbunatatirilor in acest sector fiind in avantajul tuturor, prin refacerea si sustinerea fortei de munca, cresterea productivitatii muncii, crearea de noi locuri de munca si echilibrarea balantei de plati a Romaniei”, spun reprezentantii patronatelor din turism.

Prin infiintarea ANT, institutie cu personalitate juridica distincta, condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, in subordinea directa a Ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, FPTR propune, de fapt, o structura organizatorica ce va avea 140 posturi, din care 30 vor ramane libere pana la angajarea atasatilor in turism. Din cele 199 de posturi ocupate in prezent, se vor reduce, efectiv, 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativa a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro, potrivit sursei citate.

sursa: mediafax.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters