romanii-diaspora-bilete

Cat au platit romanii din diaspora care vin acasa de Craciun pe biletele de avion?

Afla si care sunt cele mai populare rute

Romanii din diaspora vin acasa ca in fiecare an sa petreaca sarbatorile de iarna cu familia. Cel mai ieftin bilet de avion a costat 29 euro, iar cel mai scump a fost 2.100 euro. Preturile medii pentru biletele de avion pentru perioada sarbatorilor de iarna sunt de 150 euro, potrivit Mediafax. 

Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân orașele europene cu comunități importante de conaționali precum Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris și Milano. Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru aeroporturile din lume și România.

Conform datelor companiei turistice, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creșteri de până la 30% față de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază și lucrează în orașele europene și preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor crește de la an la an. Spre exemplu, în decembrie 2018 s-au înregistrat cu până la 48% mai multe rezervări față de luna decembrie 2017. Creșteri substanțiale s-au înregistrat și la zborurile intercontinentale și compania estimează cu până la 25-30% mai multe rezervări cu plecare în luna decembrie, 2019 față de luna decembrie, 2018.

În ultimii trei ani, costul călătoriilor spre România în perioada sărbătorilor a rămas stabil, indiferent de aeroportul de sosire. Prețul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro/persoană. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low-cost și aproape jumătate dintre rezervările făcute includ și un bagaj de cala.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro și a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – București. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2.138 euro și a inclus un bilet dus-întors New York – București, cu sosire în ajunul Crăciunului și plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurtă ședere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi și cea mai lungă este de 45 de zile. Totodată, cea mai lungă călătorie are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore, inclusiv perioada de escală, pentru a ajunge în România, potrivit Mediafax.

 

Sursa: stiridiaspora.ro

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters