Nessebar-romania-bulgaria-turisti

Angajaţii din turism ar putea fi scutiţi de plata taxelor pe salarii pe trei luni

De ce au fost discutate aceste masuri?

În condițiile în care la București, se înregistrează o scădere de aproximativ 30% în gradul de ocupare a hotelurilor, comparativ cu perioada similară a anului trecut, Direcția Generală Turism din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a creat o celulă de criză, care gestionează și propune soluții pentru sprijinirea operatorilor economici din turism, puternic afectatați de răspândirea COVID-19. Printre măsurile gândite se află și scutirea de taxe pe salariu pentru trei luni a angajaților din turism.

angajatii-turism-taxe

În cadrul ședinței celulei de criză care a avut loc vineri, 6 martie 2020, s-au stabilit măsuri suplimentare pentru păstrarea unui dialog permanent atât cu industria de turism, cât și cu turiștii. De asemenea, au fost dezbătute și solicitările venite din partea mediului privat care a invocat găsirea unor soluții care ar putea diminua consecințele negative pentru industria ospitalității.

„Au fost analizate soluții de tipul: scutirea de plata taxelor pe salarii pentru următoarele trei luni, cu posibilitatea prelungirii pentru șase luni în caz de necesitate, scoaterea de sub incidența veniturilor salariale a mesei și a cazării pentru angajați sau măsuri care prevăd posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanță deja emise, începerea emiterii noilor vouchere de vacanță în următoarele zece zile pentru susținerea turismului intern, cât și posibilitatea emiterii voucherelor de vacanță în extrasezon. Totodată a fost discutată și nevoia unei campanii de promovare a vacanțelor în România”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

Sursa: economica.net

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters