aeroport-brasov

Aeroportul Brașov, funcțional din anul 2021

Care sunt ultimele detalii legate de noul aeroport

Începând de anul viitor, în România este anunțată funcționarea, la Brașov, a celui de-al 18 aeroport de pe teritoriul țării, primul construit după anul 1989. Consiliul Județean Brașov a a anunțat ca a început negocierile cu mai multe companii aeriene care s-au arătat interesate să opereze și pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav (AIBG). Coordonatorul proiectului aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, a afirmat miercuri că astfel de demersuri sunt începute cu doi înainte ca un aeroport să devină funcțional, estimarea lui fiind ca acest lucru se va întâmpla în anul 2021. 

Au fost două întâlniri cu reprezentaţii Wizz Air. Reprezentanţii de la Geneva au venit pentru a stabili împreună destinațiile. De asemenea, la Brașov au venit reprezentanții companiei germane Lufthansa. Am avut discuţii şi cu LOT, principalul operator polonez, dar şi cu cei ai companiei Blue Air. Practic, avem discuţii la modul concret cu patru companii”, a explicat Alexandru Anghel. 

Interesați de Aeroportul Brașov par și turci, acest lucru fiind anunțat tot miercuri de președintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea: „La începutul lunii octombrie, la Braşov a venit ambasadorul Republicii Turcia în România Excelenţa Sa doamna Fusun Aramaz. Aceasta a spus că Turcia a solicitat o a doua cursă aeriană Bucureşti – Istambul. Oferta nu a fost încă acceptată de Aeroportul Internaţional Otopeni, iar ambasadorul Turciei şi-a manifestat interesul pentru o cursă Braşov – Istanbul. În acest sens, va avea discuții cu Turkish Airlines”. 

Autoritățile din Brașov au semnat anul trecut contractul pentru construcția aeroportului, în valoare de 145,5 milioane lei, și estimează că va fi operațional de anul viitor.

Brașovenii spun că aeroportul va fi al treilea ca mărime din țară, după Aeroportul Internațional „Henri Coanda” și Aeroportul Internațional Cluj.

Aerogara va avea trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, șantierul va fi deschis anul acesta, cu o perioadă de implementare de 12 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 9 luni pentru lucrări.

Sursa: agerpres.ro

Vezi si: Qatar Airways dezvaluie noi destinatii

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters