covid-restrictii-zbor

Coronavirus: Ce țări au restricții de călătorie?

Lista completa a tarilor si restrictiile privind calatoriile

Uniunea Europeană va introduce restricții temporare cu privire la călătoriile neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a conține răspândirea coronavirusului, a anunțat luni președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Aceasta urmează decizia Statelor Unite de a suspenda călătoriile în SUA din 28 de țări europene.
Odată cu Organizația Mondială a Sănătății care a declarat miercuri focarul de coronavirus, țările din întreaga lume își revizuiesc politicile de intrare.
Mai jos sunt restricțiile în vigoare la unele destinații cheie. 

 

Uniunea Europeana
Von der Leyen a spus într-o declarație video împărtășită pe contul ei de Twitter că restricțiile viitoare privind călătoriile neesențiale în Uniunea Europeană „restricțiile ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”.
Ea a adăugat că vor exista unele scutiri, inclusiv membrii familiei ai cetatenilor europeni, personalul esențial, precum medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.
Până la confirmarea mai multor detalii despre acțiunea UE, orientările de mai jos vor acoperi restricțiile existente impuse de fiecare țară UE.

Statele Unite

Sâmbătă, vicepreședintele SUA, Mike Pence, a anunțat că călătoria din Marea Britanie și Irlanda va fi suspendată începând de lunea trecuta.
Aceasta, pe lângă interdicția americană anterioară aplicată celor 26 de țări din zona de mișcare liberă a Spațiului Schengen: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein , Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Elveția.
Trump a declarat miercuri că vor exista „scutiri pentru americanii care au trecut prin screening-urile adecvate”.
Ulterior, îndrumările emise de Departamentul Securității Interne au clarificat interdicția nu se aplică cetățenilor americani sau membrilor familiei lor.
SUA au deja alte restricții în vigoare.
Pasagerii care au fost în China și Iran în ultimele 14 zile nu vor avea voie să intre.
Cetățenii americani care au fost în China în ultimele 14 zile pot intra în SUA, dar vor fi direcționați pe unul din 11 aeroporturi unde vor fi supuse unui screening de sănătate. Aeroporturile includ Atlanta, Chicago, Dallas, Detroit, Honolulu, Los Angeles, New York (JFK sau EWR), San Francisco, Seattle și Washington.

Australia

Australia – „toți oamenii” care sosesc în țară să se auto-carantineze timp de 14 zile, a declarat premierul Scott Morrison la o conferință de presă duminică. El a anunțat, de asemenea, interzicerea tuturor navele de croazieră. 
Pasagerii care au fost în China, Iran, Coreea de Sud sau Italia în ultimele 14 zile nu au voie să intre sau să tranziteze Australia timp de 14 zile, din momentul în care au ieșit din aceste țări. Acest lucru nu se aplică echipajelor aeriene, cetatenilor australieni și membrilor familiei lor imediate sau cetatenilor din Noua Zeelandă rezidenți în Australia, care în schimb sunt obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile.

Austria

Austria a introdus controale la frontieră și a interzis toate sosirile din Italia, provincia Hubei a Chinei, Iran și Coreea de Sud, cu excepția celor cu un certificat medical de cel mult patru zile, care confirmă că nu sunt afectate de coronavirus.
Cu toate acestea, călătoria prin Austria este posibilă, atât timp cât nu se fac opriri în țară.

Cambogia

Cambodgia impune interdicția cetatenilor străini care sosesc din Italia, Germania, Spania, Franța și SUA timp de 30 de zile. Interdicția va intra în vigoare pe 17 martie, a declarat biroul premierilor într-o postare pe Twitter.

Canada

Canada va refuza intrarea persoanelor care nu sunt cetățeni canadieni sau rezidenți permanenți, a anunțat premierul Justin Trudeau la o conferință de presă la Ottawa, pe 16 martie.

China

Începând cu data de 16 martie, toți pasagerii care sosesc la Beijing din destinații în străinătate vor trece printr-o carantină de 14 zile obligatorie la locurile desemnate începând de luni, a anunțat guvernul municipal din Beijing. Acest proces va fi pe cheltuiala călătorului.
Între timp, călătorilor de afaceri internaționali li se va cere să stea la hoteluri desemnate din Beijing, unde vor fi testate pentru virus. Nu li se va permite să plece până nu vor fi returnate rezultatele testelor lor.
La nivel național, pasagerii care sosesc din Iran, Italia, Japonia sau Coreea și călătoresc la Beijing, Guangzhou sau Shanghai sunt supuși carantinei timp de 14 zile.

Columbia

Pasagerii care sosesc din China, Franța, Italia sau Spania trebuie să completeze un formular de înregistrare a sănătății la sosire și să se auto-izoleze timp de 14 zile.
Președintele Ivan Duque a anunțat și pe Twitter că țara își va închide granița cu Venezuela pe 14 martie.

Croaţia

În afară de resortisanții croați, pasagerii și echipajul aerian care s-au aflat în provincia Hubei din China, în județul Heinsberg din Germania, Iran, Italia sau în Daegu City și provincia Cheongdo din Coreea de Sud, în ultimele 14 zile, vor fi plasate în carantină timp de 14 zile. Cetățenii vor fi obligați să se auto-izoleze.
În afară de resortisanții croați, pasagerii și echipajul aerian care au fost în toate celelalte regiuni din China și Coreea de Sud, Hong Kong, Japonia și Singapore vor fi obligați să se autoizoleze timp de 14 zile.

Republica Cehă

Joi, Republica Cehă a declarat o stare de urgență de 30 de zile și a interzis intrarea nerezidenților din țările afectate de coronavirus, precum și închiderea parțială a frontierelor sale.  Ieșirile în țările cu risc ridicat este, de asemenea, interzisă.
Interdicția se aplică vizitatorilor din China, Coreea de Sud, Iran, Italia, Spania, Austria, Germania, Elveția, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Danemarca și Franța, și va intra în vigoare sâmbătă, a transmis radioul radiofonic International Radio, într-un tweet .

Danemarca

Inchiderea frontierei este în vigoare în Danemarca până la 13 aprilie. Cetățenii danezi și cei care transportă mărfuri vor putea încă să intre în țară.
Premierul Mette Frederiksen a anunțat măsurile, spunând: „Suntem pe un teritoriu neîncadrat. Facem ceva ce nu am făcut până acum.” Adăugând „Sunt sigur că vom trece prin asta împreună”.

Egipt

Egiptul va suspenda toate zborurile in și din aeroporturile egiptene timp de două săptămâni începând cu 19 martie, a informat presa de stat.

Germania

Germania și-a închis granițele cu Austria, Elveția, Franța, Luxemburg și Danemarca.
Mărfurile și navetiștii vor fi scutiți de interdicție, a declarat ministrul german de interne Horst Seehofer pe 15 martie.

Grecia

Primul ministru al Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat pe Twitter, pe 1 martie, că țara nu va accepta nicio nouă cerere de azil pentru cel puțin o lună din cauza focarului de coronavirus. Această mișcare a fost de a „crește nivelul de descurajare” la granițele țării „la maxim”.

Haiti

Începând cu ora locală, la 16 martie, la miezul nopții, Haiti suspendă zborurile din Europa, Canada, Republica Dominicană și America Latină pentru următoarele două săptămâni, a anunțat pe Twitter primul ministru Joseph Jouthe.
Zborurile din Statele Unite vor fi în continuare permise „, după un acord cu autoritățile americane”, a scris un Jouthe.

Hong Kong

Pasagerii care au trecut în Coreea de Sud sau prin provincia Hubei din China în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Hong Kong și nici conaționalii chinezi care au un pașaport eliberat în Hubei.
Cetățenii și rezidenții din Hong Kong sunt scutiți. În schimb, se confruntă cu o carantină obligatorie de 14 zile.
Pasagerii care sosesc sau au fost în China, Iran sau în regiunile Emilia-Romagna, Lombardia și Veneto din Italia în ultimele 14 zile sunt supuși carantinei.
Începând cu 14 martie, aceasta va fi extinsă pentru pasagerii care au fost în Franța (Bourgogne-Franche-Comte și Grand Est), Germania (Renania de Nord-Westfalia), Italia, Japonia (Hokkaido) sau Spania (La Rioja, Madrid și Pais Vasco).
Pasagerii care au fost în China, Iran sau în regiunile Emilia-Romagna, Lombardia și Veneto din Italia nu au voie să intre dacă șederea lor permisă în Hong Kong este mai mică de 14 zile. Deținătorii de pașapoarte din Hong Kong sunt scutiți.
Începând cu 16 martie, guvernul Hong Kong va pune în aplicare auto-carantina pentru călătorii care intră din Irlanda, Statele Unite, Regatul Unit și Egipt.

Ungaria

Cetățenii Iranului, cu excepția echipajului aerian, nu au voie să intre în țară.

India

India suspendă acum toate vizele turistice și aplică o carantină de 14 zile pentru toți călătorii, inclusiv resortisanții indieni care sosesc sau au vizitat China, Franța, Germania, Iran, Italia, Coreea de Sud și Spania.

Indonezia

În afară de resortisanții și rezidenții indonezieni, pasagerii și echipajul aerian care au fost în China sau în regiunile afectate din Italia, Coreea de Sud și Iran în ultimele 14 zile nu au voie să intre sau să tranziteze Indonezia.

Italia

Pasagerii care sosesc ca turiști nu au voie să intre pe aeroporturi în următoarele zone: Alessandria, Asti, Lombardy, Modena, Novara, Padova, Parma, Pesaro și Urbino, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Treviso-Veneția, Verbano-Cusio-Ossola și Vercelli.

Japonia

Japonia interzice intrarea pasagerilor care au fost în regiunile afectate din China, Coreea de Sud sau Italia în ultimele 14 zile. Cetățenii japonezi sunt scutiți, la fel ca soții și copiii, dacă relațiile sunt verificate.

Iordania

Primul ministru al Iordaniei, Omar al Razaz, a anunțat, sâmbătă, suspendarea tuturor călătoriilor aeriene de intrare și de ieșire în regat începând cu 17 martie, până la o notificare suplimentară, cu excepția mărfurilor aeriene.
Razaz a anunțat închiderea tuturor frontierelor terestre, maritime și aeriene pentru călători, cu excepția membrilor misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale care vor fi scutiți atâta timp cât vor respecta prevederile Ministerului Sănătății pentru cele 14 zile de auto-carantină.

Macau

Guvernul Macau a introdus mai multe măsuri, inclusiv refuzul intrării vizitatorilor care s-au aflat în provincia Hubei din China în ultimele două săptămâni, cu excepția cazului în care pot furniza un certificat medical care să ateste că nu au fost infectate cu coronavirus.
Călătorii care au vizitat Coreea de Sud, Italia sau Iran în cele 14 zile înainte de sosirea lor sunt obligați să efectueze o observație medicală de 14 zile la un loc desemnat.
Cei care au călătorit în Germania, Franța, Spania și Japonia în termen de 14 zile de la sosire, vor trebui să se prezinte la un examen medical, precum și la o observație medicală de 14 zile la un loc specializat.
Locuitorii Macau aflați în prezent în oricare dintre zonele afectate li se va cere să se izoleze timp de două săptămâni la întoarcere.

Malaezia

Malaezia a impus călătorilor din zonele afectate din China, Coreea, Japonia, Iran, Italia și Danemarca. În plus, toți malaezienii care se întorc din oricare dintre aceste țări sunt obligați să se auto-carantineze acasă timp de 14 zile.

Maroc

Marocul a decis să suspende toate zborurile internaționale către și de pe teritoriul său „până la o notificare suplimentară”, ca parte a măsurilor de combatere a coronavirusului, a declarat ministrul său de externe duminică într-o declarație.
A venit la o zi după ce regatul nord-african a declarat că suspendă toate zborurile către și din Germania, Olanda, Portugalia și Belgia. Nu a fost clar imediat dacă suspendarea a intrat în vigoare imediată.

Noua Zeelanda

Premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, a anunțat pe 14 martie că toți călătorii care intră în țară vor fi obligați să se „auto-izoleze” timp de 14 zile.
Noile măsuri au intrat în vigoare la miezul nopții ora 15 martie, ora locală și se aplică aproape tuturor călătorilor, indiferent de naționalitate, inclusiv cetățenii din Noua Zeelandă și rezidenții.
Singurele scutiri sunt Insulele Pacificului, dar călătorii de acolo vor trebui, de asemenea, să se auto-izoleze dacă prezintă simptome.
Măsurile vor fi revizuite în 16 zile, a adăugat ea.

Norvegia

Oricine călătorește în Norvegia din afara regiunii nordice trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni, potrivit Direcției de Sănătate din Norvegia. Restricțiile instituite pe 12 martie sunt programate până la 26 martie.

Peru

Începând cu 16 martie, Peru suspendă temporar zborurile din și către Europa și Asia pentru o perioadă de 30 de zile.

Rusia

Cetățenii din China, Hong Kong, Macau, Iran și Italia sunt acum restrictionati în Rusia, dar se fac excepții pentru echipajul aerian și resortisanții străini rezidenți în Rusia.
Pasagerii care s-au aflat în China, Franța, Germania, Coreea de Sud sau Spania și intenționează să stea la Moscova trebuie să se prezinte autorităților prin telefon și să rămână auto-izolați timp de 14 zile.
Rusia își va închide granița cu Belarus din cauza pandemiei, a declarat premierul rus Mikhail Mishustin, pe 16 martie, după închiderea anterioară a frontierei sale terestre cu China.

Arabia Saudită

În afară de resortisanții saudiți, pasagerii care au tranzitat sau au fost în Bahrain, China, Taiwan, Djibouti, Egipt, Eritrea, Etiopia, Franța, Germania, Hong Kong, India, Indonezia, Iran, Italia, Kenya, Coreea de Sud, Kuweit, Libanul, Macao, Oman, Pakistan, Filipine, Somalia, Sudanul de Sud, Spania, Sri Lanka, Sudan, Siria, Turcia sau Emiratele Arabe Unite nu au voie să intre.
Pelerinajele Umrah la Mecca și Medina sunt, de asemenea, sub interdicție temporară, cu excepția cazului în care pelerinii sunt resortisanți din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar și Emiratele Arabe Unite care au obținut autorizații.

Coreea de Sud

Vizitatorii care s-au aflat în provincia Hubei din China în ultimele 14 zile și deținătorii de pașapoarte din acea regiune nu au acces.
Vizele coreene emise de Consulatul Wuhan din provincia Hubei nu sunt invalidate, la fel și vizele emise resortisanților Japoniei (la misiunile diplomatice coreene din Japonia) înainte de 9 martie 2020. Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
Toți călătorii din Europa vor fi obligați să efectueze verificări de temperatură, sondaj medical și să descarce o aplicație, astfel încât temperatura lor să poată fi monitorizată zilnic.
De asemenea, toți călătorii trebuie să trimită numerele de telefon accesibile la sosire.

Spania

În Spania a fost deja declarată o stare de urgență și se așteaptă politici stricte de blocare, inclusiv restricții privind călătoria în și în afara țării.
Sâmbătă, cel puțin cinci avioane legate de Spania, aparținând transportatorului low cost Jet2, s-au întors în aerul britanic. Compania a spus că acționează ca răspuns la măsurile introduse de guvernul spaniol.
Granițele dintre Spania și Portugalia vor fi închise până la sfârșitul lunii 16 martie, lăsând deschise doar nouă treceri active pentru a permite tranzitul produselor și lucrătorilor care trebuie să treacă frontiera.

Singapore

De la miezul nopții, luni, ora locală, toți călătorii care intră în Singapore cu istoricul de călătorie recent în țările ASEAN (Asociația Națiunilor Asiatice de Sud-Est), Japonia, Elveția sau Regatul Unit în ultimele 14 zile li se va elibera o notificarede  14 zile „Stay-Home Notification „și vor trebui să prezinte dovada locului în care vor sta.

Sri Lanka

Guvernul Sri Lankan a anunțat joi o anulare a vizelor la sosire, dar nu a fost încă confirmat când aceasta va fi pusă în vigoare. Pasagerii care sosesc din Italia, Iran și Coreea de Sud vor fi carantinați timp de 14 zile.

Tailanda

Thailanda și-a suspendat politicile de scutire de vize pentru călătorii din Hong Kong, Coreea de Sud și Italia, în timp ce viza la sosire a fost oprită pentru 18 țări: Bulgaria, Bhutan, Cipru, Etiopia, Fiji, Georgia, India, Kazahstan, Malta, Mexic, Nauru , Papua Noua Guinee, România, Rusia, Arabia Saudită, Uzbekistan, Vanuatu și China.
În conformitate cu noile măsuri, călătorii trebuie să solicite vize în avans și să prezinte un certificat medical care să demonstreze că nu au coronavirus.

Turcia

Turcia a oprit deplasarea în și din nouă țări europene: Germania, Spania, Franța, Austria, Norvegia, Danemarca, Suedia, Belgia și Olanda. Cetățenii acestor țări nu au voie să intre în țară.
Pasagerii care au tranzitat sau au fost în Austria, Belgia, China, Danemarca, Franța, Germania, Iran, Irak, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Coreea de Sud sau Suedia în ultimele 14 zile nu au voie să intre sau să tranziteze prin Turcia .
Cetățenii turci și rezidenții sunt scutiți.

Ucraina

Ukraine International Airlines a suspendat toate zborurile programate internaționale începând cu 17 martie – 31 martie, în urma deciziei guvernului Ucrainei de a interzice temporar intrarea persoanelor care nu sunt cetățeni sau rezidenți ai Ucrainei.

Vietnam

Călătorii care au fost în cele 26 de țări europene din Spațiul Schengen, plus Marea Britanie, în ultimele 14 zile nu vor avea voie să intre sau să tranziteze Vietnamul.
Vizele la sosire nu vor mai fi eliberate pentru toți cetățenii străini, potrivit unui comunicat publicat sâmbătă.
Restricțiile de călătorie au intrat în vigoare  duminică la miezul nopții și vor dura 30 de zile.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters