Moment unic în Orientul Mijlociu: a decolat primul zbor turistic direct de la Tel Aviv la Dubai

Acordurile Abraham si zborul in premiera

Primul zbor turistic direct de la Tel Aviv la Dubai a decolat duminică, 8 noiembrie, de pe Aeroportul Ben-Gurion, după ce un om de afaceri israelian și un cetățean al Emiratelor Arabe Unite (EAU) au organizat un zbor charter prin intermediul companiei flydubai din Dubai, informează The Jerusalem Post.

La nivel practic, părțile au convenit să stabilească pacea, relațiile diplomatice și normalizarea, să facă schimb de ambasadori și să deschidă ambasade și să coopereze în domeniul finanțelor și investițiilor, aviației civile, serviciilor consulare, comerțului inovator și relațiilor economice, precum și în domeniul sănătății, științei, tehnologiei, educației etc.

Turul a fost organizat, iar biletele au fost vândute în termen de trei zile de către omul de afaceri din Emirate, Jacob Saba, și compania israeliană Gaya Tours. Pachetul turistic a costat aproximativ 2.000 de dolari și a inclus un zbor și un sejur de patru nopți la hotelul Hyatt, în care se va oferi pentru prima dată micul dejun kosher.

Misiunea de a efectua primul zbor nu a fost simplă. Dar am dovedit că nimic nu este imposibil. Dacă decidem să facem ceva și investim în el, este posibil. Acest zbor a venit ca urmare a unei decizii și a credinței în noi înșine și în Dumnezeu. – Jacob Saba, om de afaceri din Emirate

Zborul flydubai urmează primului zbor comercial Etihad Airways care a transportat o misiune comercială în octombrie, precum și zborului El Al care a reprezentat primul zbor comercial direct între EAU și Israel. Zborul de duminică a fost primul zbor direct pentru turiștii obișnuiți.

Ministerul Transporturilor din Israel a convenit în octombrie să semneze un acord de aviație cu Emiratele Arabe Unite pentru 28 de zboruri săptămânale de la Aeroportul Ben-Gurion la Abu Dhabi și Dubai, primele zboruri fiind programate în câteva săptămâni.

Cabinetul a aprobat acordul de normalizare dintre Israel și EAU în octombrie. Documentele de pace dintre Emiratele Arabe Unite și Bahrain sunt cunoscute sub numele de „Acordurile Abraham” și, ca atare, evidențiază toleranța interconfesională.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters