top-destinatii-schi

Top 5 statiuni europene de schi

Afla unde poti schia in Europa

Am sa va spun care sunt top 5 destinatii europene in materie de statiuni pentru practicarea sporturilor de iarna. Cu ajutorul oficiilor de turism din strainatate, in doar trei ani am descoperit peste 15 domenii schiabile de top din cinci tari europene. Am reusit astfel sa ma tin destul de bine pe schiuri si sa iubesc acest sport mai mult decat oricare altul practicat inainte. Pe cat de trist e ca in Romania nu exista o infrastructura decenta pentru aceasta activitate, pe de atat de bine este ca in zilele noastre putem zbura oricand in alte tari unde sa ne bucuram de sute de kilometri de partii legate intre ele de instalatii care de care mai moderne.

top-5-destinatii-schi

 

1. Solden

Aleasă de mai multe ori drept cea mai bună staţiune de ski din Austria, regiunea Solden-Otztal mai e cunoscută şi sub denumirea de „Ibiza Alpilor“. Dacă ziua nu ştii cum să bifezi pârtiile perfecte, după amiaza începe distracţia în barurile de la poalele pârtiilor, iar seara, pentru cei care mai au energie, distracţia se mută în cluburi. Cu noul Ötztal Super Skipass, pasionaţii de schi sau snowboard au acces nelimitat la 356 kilometri de pârtii, 90 de instalaţii şi şase zone diferite de schi. Dacă ajungi aici, nu bag mâna în foc că ai timp să încerci tot ce e de încercat, dar te rog nu rata cel mai nou teleferic din Solden, Giggijochbahn. Are cea mai mare capacitate de transport din lume: 4.500 de persoane pe ora! Daca tot ai ajuns aici, fii generos macar cu tine si ia pranzul la restaurantul ICE Q, situat la 3048 de metri altitudine, unde s-a filmat 007 Spectre din seria filmelor cu James Bond. Intreaga experientavva merita toti banii!

2. Saalbach
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn este una din cele mai spectaculoase regiuni de ski din Austria, cu 270 km de piste si 70 de instalatii de transport. Prin fuzionarea cu statiunea Fieberbrunn, aici a fost creata o adevarata mecca pentru pasionatii de schi si snowboarding, cu atat mai mult cu cat oficiile de turism din zona au grija in permanenta si de ceea ce se intampla dincolo de partii. Peste 60 de cabane de ski imbie turistii cu delicatese traditionale, iar zeci de après skibar-uri intind petrecerile si concertele live pana la ore tarzii in noapte.

3. Cortina d’Ampezzo
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn este una din cele mai spectaculoase regiuni de ski din Austria, cu 270 Cortina d’Ampezzo este un alt rai al sporturilor de iarna, intrucat ofera o mare varietate de partii, cu toate gradele de dificultate. Partiile insumeaza un total de „doar“ 120 km, din care 19 km negre, 46 km rosii si 55 km albastre, iar 90% sunt acoperite cu zapada artificiala, pentru ca sezonul de schi sa tina din noiembrie pana in aprilie. Zona face parte din Dolomiti Superski area, domeniu schiabil care leaga 12 regiuni de top, iar aici, cu un singur skipass, poti avea acces la 450 de instalatii ce unesc 1220 kilometri de piste!

4. Paradiski
Franta are si ea o multime de zone de schi cel putin impecabile. Iar daca ati ajuns la profesionisti in materie de aptitudini legate de sporturile de iarna va recomand sa mergeti in Paradiski. Numele nu e intamplator, chiar veti descoperi aici un adevarat paradis! Fireste, sunt si partii pentru incepatori, dar veti simti ca investitia a meritat cu adevarat doar daca veti explora mare parte din cei 425 de km cat are tot domeniul schiabil, unde peste 70% din partii se afla la peste 2.000 de metri inaltime. Adica zapada proaspata, exceptionala!

5. Trois Vallées

Un alt paradis, cu 321 de trasee marcate ce se desfasoara pe… 600 km este Trois Vallées. Cele trei vai situate in inima Alpilor francezi au 200 de instalatii de urcare (stati linistiti, va si coboara, daca nu aveti curaj sa „alunecati“), iar toate partiile de schi se afla intre 1.300 si 3.200 metri. Totul este ultra accesibil datorita infrastructurii de partii si instalatii de urcare care fac legatura nu numai intre marile statiuni precum Val Thorens, Les Menuires, Meribel-Mottaret e Courchevel, dar si intre micile orase din zona: San Martino, La Tania si Brides les Bains. Multe piste incep si se termina aproape de cazare, nefiind necesara coborarea pana la statiile din vale, ceea ce e un mare avantaj!

sursa: adevarul

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters