destinatii turistice

Printul Charles in Romania

Afla unde merge Printul Charles in Romania

      Printul Charles de Wales, mostenitorul tronului Regatului Unit a declarat ca prietenii sai romani, patrimoniul cultural si natural al tarii si traditiile acesteia sunt printre motivele care il aduc in Romania.
Printul este un fan al Transilvaniei si detine mai multe proprietati vechi din tara, in Viscri – Brasov, Valea Zalanului- Covasna, Malancrav- Sibiu si Breb- Maramures. Timp de 16 ani viitorul rege a venit in fiecare an in Romania. Casa din Viscri poate fi inchiriata in regim de pensiune, iar aceasta este obiectiv UNESCO.

„Ce îmi place la România este caracterul său atemporal, remarcabil, desprins parcă din poveştile copilăriei. Ca o întoarcere în timp. În general, oamenii îşi doresc să aparţină, să se identifice cu natura. Sistemul cultural uman este foarte important, fiind cel care se află în directă legătură cu aceasta. Atare sentiment se află în noi, iar noi îl negăm, îl îndepărtăm, încercăm să ne convingem că nu contează, că este irelevant. Dar nu este deloc irelevant. Hrăneşte sufletul şi inima. Asta îţi face, până la urmă, România”, îi explică Charles realizatorului filmului, Charlie Ottley, „dependenţa” sa de spiritul Transilvaniei, tărâmul „mitului şi al legendei”, cotropit de urletul lupilor în negura nopţii şi de liniştea grea a paşilor de urs.

„Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară” apreciaza Printul Charles.

Satul Viscri este impanzit cu casute colorate, frumos ornamentate si unele acoperite cu obloane de lemn de care te indragostesti la prima vedere. Drumul este anevoios si satul este izolat, dar merita sa vedem acest sat atat de apreciat de straini.
Odata ajuns te poti plimba pe ulite si vizita cele cateva obiective din sat. Biserica Fortificata este aflata in Patrimoniul UNESCO , renovata alaturi de alte casute in cadrul unui proiect al fundatiei patronate de printul englez.
Cafeneaua si Restaurantul din Sura, care iti starnesc nu doar pofta de mancare cu bucate traditionale dar si cu pofta de frumos cu toate obiectele artizanale expuse in jur.
Viscri cucereste pe oricine si este un loc fermecator pe care il poti descoperi intr-un week-end cel putin.

divider

Despre Business Trip

Suntem o echipa de profesionisti in turism si ne propunem sa oferim ajutorul nostru companiilor si persoanelor care vor sa scape de bataia de cap pe care o reprezinta planificarea calatoriei

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters