top-10-destinatii

Top 10 cele mai frumoase destinatii pentru 2020

Inspiratie pentru urmatoarea destinatie de calatorie

1. Drumul Mătăsii
O regiune îmbogățită odinioara din comerț și călătorii, Centrul Asiatic al Mătăsii este din nou în centrul interesului global. Orașele antice, bazarele pline de viață și peisajele sălbatice din Asia Centrală atrag un număr tot mai mare de vizitatori care caută aventuri de-a lungul uneia dintre cele mai vechi rute de călătorie din istorie. Kârgâzstanul, Tadjikistanul și Uzbekistanul oferă acum acces fie fără vize, fie cu vize electronice pentru majoritatea cetățenilor lumii; iar regiunea se îndreaptă către o viză unificată „Drumul mătăsii”. Între timp, investițiile masive în transport și în infrastructură – o mare parte din egida initiativei noului drum al matasii al Chinei ( Belt and Road Initiative) fac din călătoria pe Drumului Mătăsii să fie mai accesibilă ca niciodată.

top-10-destinatii
2. Le Marche, Italia
Se pare că aceasta regiune este gata în sfârșit să ia rolul central. Deși rolurile principal il ocupa obicei la vecina , Toscana, regiunea Le Marche din Italia are un atractii la fel de numeroase. Poate orașele cu dealuri superbe, festivaluri de mâncare glorioase, palate renascentiste pline de viață, zona rurala înflorata și plaje superbe. În 2020, lumina reflectoarelor va străluci aici, întrucât Urbino, cel mai pitoresc oraș al lui Le Marche, conduce sărbătorile pentru a marca 500 de ani de la moartea marelui pictor renascentist – Raphael.

 

3. Tōhoku, Japonia
Japonia va fi in topul preferintelor în 2020, pe măsură ce lumea va coborî la Tokyo pentru Jocurile Olimpice de vară și poate că nicio regiune din țară nu este mai dornică de a participa la petrecere decât Tōhoku. În refacere de la devastarea cutremurului și a tsunami-ului din 2011, in această zonă sub-turistică a țării a fost, de asemenea, dificilă redeschiderea legăturilor de transport, dezvoltarea de noi trasee de drumeție pe distanțe lungi și reconstruirea și îmbunătățirea facilităților turistice. Cunoscut deja în Japonia pentru peisajele sale naturale dramatice, moștenirea culturală, festivalurile istorice, mâncarea bună și întâmpinarea călduroasă, Tōhoku apare ca un suflu de aer proaspăt pentru vizitatorul aventuros al mulțimii și este la doar câteva ore cu trenurile de mare viteza la nord-est de capitala.


4. Maine, SUA
Cel mai mare stat din Noua Anglie a fost întotdeauna plin de mândrie, dar anul acesta dragostea pentru „Holidayland” va fi in topul preferintelor, întrucât Maine își sărbătorește bicentenarul. În toată regiunea si orașele organizează expoziții speciale, concerte și festivaluri pentru a comemora 200 de ani de stat. Desigur chiar dacă Maine nu ar fi sărbătorit o etapă importantă, ar fi totuși un moment minunat pentru a o vizita. Scena culinară a explodat în ultimii ani și veți găsi restaurante cu mancare proaspata( farm-to-table) , prăjitori de cafea, brutari artizanali și fabrici de artizanat din toată țara. Și în ciuda popularității crescânde a lui Maine, este ușor să evadezi mulțimile pe fondul vastelor păduri ale statului și al coastei sale dramatice, marginita de un lung sir de faruri.


5. Insula Lord Howe, Australia
Parcată în mijlocul nicăieri la 600 km de coasta australiană, această insulă uimitoare din punct de vedere vizual are un impact instantaneu asupra simțurilor prin frumusețea listată de Patrimoniul Mondial. Doi munți verzi au vedere la o lagună perfectă și la cel mai sudic recif de corali din lume; plaje perfecte și trasee de drumeție splendide prin pădurea luxuriantă adaugă posibilități pasionatilor de natura, în aer liber. Izolarea acestui vulcan o singură dată face ca acesta să fie un refugiu pentru multe specii endemice, precum și pentru animale abundente de păsări. Insula este un exemplu strălucitor de turism gestionat durabil; doar 400 de vizitatori sunt permisi în orice moment și sunteți încurajați să participați la o serie de proiecte ecologice. Distanța și dimensiunea mica a insulei Lordului Howe o fac din ea o evadare idilică.


6. Provincia Guizhou, China
Guizhou este o provincie cu turism in crestere. Capitala sa, Guiyang, este un oraș de peste 4 milioane (care este mai mare decât populațiile limită din orașul LA, Roma și Berlin). Străzile care se deschid cu standuri de mâncare stradală seara, iar un castron de tăiței picanti de orez costă cativa lei, dar pe alee, întreprinderile artizanale, cafenelele și barurile de artizanat încep să se deschidă. În mediul rural, satele de lemn din lemn încă mai rămân aproape neschimbate de secole, dar au început să dezvolte facilități pentru călători. Toate acestea sunt conectate prin noi linii feroviare de mare viteză, ceea ce înseamnă că puteți să vă fermați până la Chongqing sau Kunming din Guiyang în câteva ore. Și eforturile permanente de inginerie din China au dus la strălucirea unor noi autostrăzi și poduri care fac ca eforturile din secolul XXI să intre și în jurul munților mistici ai Guizhou.


7. Provincia Cádiz, Spania
Cu o serie de triumfuri gastronomice, provincia Cádiz paseste în centrul atenției. Regina triunghiului Sherry, Jerez de la Frontera și-a castigat prima stea Michelin în 2018, prin amabilitatea restaurantului LÚ, Cocina și Alma, a lui Juan Luis Fernández, iar „tabancos”(jumatate taverna jumatate magazin de vinuri) ale sale din secolul XX au fost salvate de la dispariție de către noii proprietari întreprinzători. Chiar și sherry-ul este din nou la modă! În El Puerto de Santa María, Aponiente de Ángel León este unul dintre doar două restaurante cu trei stele Michelin din Andalucía. In voga este restaurantulAlevante, cu o stea Michelin, în Sancti Petri. Vejer de la Frontera s-a reformat intr-un hub de tip foodie și boutique-hotel, iar cafenelele, restaurantele și spațiile de cazare de ultimă oră inspiră energie proaspătă în Cádizul cel de origine feniciana. Poti adauga pe lista si un zbor catre Jerez. 


8. Argentina de nord-est
Cu cele mai impresionante cascade din America de Sud, o istorie regională bogată și cu o varietate excepțională a animalelor sălbatice, nord-estul Argentinei ar trebui să fie pe lista tuturor. Desigur, există faimosul Iguazú, una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, dar restul acestei regiuni accidentate și temperate te vor conduce pe o cale mai putin bătută. Recent lansat în 2018, Parcul Național Iberá este pregătit să devină una dintre cele mai mari atracții din Argentina. Este o poveste de succes inspirată despre modul în care restabilirea sălbăticiei poate avea un impact pozitiv asupra comunităților adiacente. Reintroducerea faunei autohtone, de la macaw cu aripi verzi la cerbi din pampas și jaguari. 


9. Golful Kvarner, Croația
Între punctele turistice din Dalmația și Istria, această parte mai puțin vestita a coastei croate și-a construit în liniște acreditările în sferele culinare și de protecție a mediului în ultimul deceniu. Acum Golful Kvarner este cu adevărat gata pentru a surprinde turistii , așezarea sa principală fiind orașul port din Rijeka, care împlinește rolul Capitalei Europene a Culturii în 2020. Piesele noi și strălucitoare includ muzee și centre culturale cu arhitectura impresionanta. În rolurile secundare, dar care sunt gata să fure spectacolul, sunt insulele de golf, cu frumusețea lor fără vârstă, orașele cu ziduri istorice pline de arhitectură din epoca venețiană, numeroase plaje și un farmec aparte.


10. Amazonul brazilian
Amazonul brazilian este lumea naturală cea mai pură – un loc străvechi care, cu fauna sălbatică multicolora și flora haotică, înnodată – pare practic desprinsa din filme. Această jungla misterioasă găzduiește unele dintre cele mai rare plante și animale din lume, precum și comunități care au rămas sa vegheze aceste mari întinderi verzi. Pe măsură ce schimbările climatice ale planetei noastre, conservarea Amazonului brazilian a devenit esențială. În 2020, călătoriile gândite și bine planificate în cea mai importantă pădure de pe Pământ vor sprijini eforturile de călătorie durabile, beneficiind simultan comunitățile locale și economia națională și vor evidenția valoarea culturală și monetară a conservarii.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters