destinatii turistice

Romania, printre cele mai ravnite destinatii turistice din lume

Destinatii turistice: Romania in top 5 al preferintelor pe plan international

Romania a fost nominalizata in top 5 al celor mai cautate destinatii turistice pentru anul 2020 de platforma internationala AirBNB. Asta, dupa ce tara noastra a devenit o destinatie turistica din ce in ce mai atractiva pe plan international.

Reprezentantii platformei online de rezervari descriu Romania ca fiind o destinatie recunoscuta pentru peisajele unice, in care turistii se pot bucura de experiente unice si situeaza tara noastra intre destinatiile consacrate, precum Statele Unite, Spania, Thailanda sau Australia. AirBNB estimeaza ca Romania va cunoaste in 2020, conform estimarilor, o crestere a rezervarilor de 298% fata de anul 2019. Aceste estimari vin dupa ce, in acest an, conform datelor INS, sosirile vizitatorilor straini in Romania a crescut, in primele 8 luni, cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Aceste estimari pentru anul 2020 ne arata inca o data potentialul enorm pe care Romania il are din punct de vedere turistic. Datele INS ne arata o crestere a vizitatorilor straini care au ajuns in tara noastra in primele 8 luni ale anului 2019 dar, totodata, o crestere cu aproximativ 8% a numarului de turisti romani care au ales sa isi petreaca vacantele in tara noastra si sa redescopere Romania ca destinatie turistica. Masura voucherelor de vacanta a fost cea care a stimulat foarte mult industria turistica de la noi din tara.

   In acelasi timp, trebuie spus ca, in acest an, sunt cu aproximativ 15% mai multe societati comerciale private care au ales sa acorde vouchere de vacanta angajatilor. Acest lucru dovedeste inca o data ca aceasta masura a fost una care a avut nu doar un rol social ci si un rol economic important”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif. AirBNB a prezentat un top cu 20 dintre cele mai solicitate destinatii turistice din intreaga lume, in care Romania este plasata pe locul al cincilea, cu o crestere de 298% a numarului de rezervari de la an la an. „Romania, cu dealurile sale neintinate si sate vechi, este destinatia perfecta pentru cine cauta ceva in afara circuitelor clasice. Tara are unele dintre cele mai bine conservate paduri virgine din Europa si, potrivit Indicelui privind performanta mediului pe 2018, se afla pe locul 15 in lume in ceea ce priveste vitalitatea ecosistemului”, este descrierea facuta de Airbnb tarii noastre.

Iata cele 20 de destinatii turistice pentru 2020, bazate pe cresterea de la an la an a rezervarilor:

1. Milwaukee, WI, SUA

2. Bilbao, Spania

3. Buriram,Thailanda

4. Sunbury, Victoria, Australia

5. Romania

6. Xi’an, China

7. Eugene, OR, SUA

8. Luxemburg

9. Guadalajara, Mexic

10. Vanuatu

11. Cali, Columbia

12. Cape Canaveral, FL, SUA

13. Aberdeen, Scotia

14. Courtenay, BC, Canada

15. Ubatuba, Brazilia

16. Les Contamines-Montjoie, Franta

17. Tokyo, Japonia

18. Kerala, India

19 .Malindi, Kenya

20. Maastricht, Olanda

sursa: adevarul

Citeste si Lantul hotelier Hilton vine in Slatina

 

Despre Business Trip

Suntem o echipa de profesionisti in turism si ne propunem sa oferim ajutorul nostru companiilor si persoanelor care vor sa scape de bataia de cap pe care o reprezinta planificarea calatoriei

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters