sporturi de iarna

Sporturi de iarna: Kopaonik – Serbia, o destinatie ideala pentru schi

O statiune deosebita pentru iubitorii de sporturi de iarna

Recomandarea noastra pentru suporturi de iarna in 2020 este Kopaonic, cel mai mare lant muntos din Serbia, intinzandu-se de la nord la sud pe 80 de kilometrisi iar latimea ajunge si pana la 40 de kilometri.

Distanta intre Bucuresti si Kopaonik este de 578 de kilometri. Conform restrictiilor actuale pentru a intra pe teritoriul Serbiei este nevoie de un test PCR negativ efectuat cu maxim 48 h inainte. 

Cea mai inalta sectiune a muntelui Kopaonik este platoul Ravni Kopaonik in jurul caruia rasare varful Suvo Rudište si Pančićev Vrh (cel mai inalt varf cu 2017 m).
Kopaonik are climat subalpin si este cunoscut drept Muntele Soarelui pentru ca peste 200 de zile din an sunt cu soare. Termperaturile iarna nu sunt prea joase – temperatura medie anuala este de 3.7°C. Zapada cade de la sfarsitul lui noiembrie si ramane pana in mai, adica aproape 160 de zile numai bune de ski.

kopaonik-schi-statiune

Muntele Kopaonic este frumos pentru peisajul sau deosebit de paduri de conifere dense ( molid si brad) si paduri mixte de fag si stejar pe versantii sai, pasuni, pajisti si privelisti care se extind catre Muntii Sar si Komovi.

Acest oras este ideal pentru relaxare activa pe tot parcursul anului si este cel mai mare si cunoscut centru de schi sarb. Platoul Ravni Kopaonik este centrat in jurul turismului, cu o gama larga de cazare si o retea de partii de schi. Un alt punct turistic este situat in apropierea satului Brezeca, pe versantul estic al Kopaonik. 

Partii de top in Kopaonik

Partiile de schi amenajate pentru sporturi de iarna de prima clasa, se situeaza intre 1650 m si 2017 m. Aceasta statiune turistica are o retea de 24 de telescaune conectate intr-un singur sistem si 2 lifturi pentru copii si se potrivesc pentru toate tipurile de schiori. Sistemul de teleschi acopera partiile de schi pe o lungime totala de 55km si poate gestiona 32.000 de schiori pe ora. Turistii au acces la partii de pana la 12 km lungime- schi de fond (nordic), servicii de inchirieri si reparatii schiuri, inchirieri de snowmobile, traseu luminat „Malo Jezero” iar pentru copii o zona securizata de „gradinita de schi”.

Pentru cei care nu sunt pasionati de schi sunt activitati cum ar fi: excursii la izvorul Metoda si la lacul Semetesko Jezero, ciclism montan si baschet, tenis, calarie.

kopaonic-schi-copii

Destinatie pentru intreaga familile

O gama variata de programe pentru copii , programe de slabire fitness, terenuri de sport ideale pentru taberele de antrenament ale echipelor sportive. Varfurile zimtate din Kopaonik sunt ideale pentru parapanta.  Sistemul de zapada artificiala acopera 97% din statiune, ajuta la prelungirea sezonului de schi si asigura pentru schiori cele mai bune partii.

Pe langa partiile pentru schi alpin si de fond, statiunea de schi Kopaonik are si un parc pentru snowboarding care gazduieste numeroase competitii interne si internationale. Kopaonik este foarte popular in randul tinerilor pentru divertisment si distractie. Pe langa sanuis si patinaj, familiile cu copii se pot bucura de o mare varietate de jocuri si activitati in parcul de zapada.

Daca sunteti in cautarea unei vieti de noapte minunate care sa vina in completarea vacantei active plina de zapada, nu trebuie sa cautati mai departe.

Pentru cele mai frumoase destiantii si cele mai reusite vacante de iarna, alege ofertele agentiei Business Trip!

Optiunile variaza de la locuri care sunt aglomerate cu cei care doresc sa petreaca pana tarziu in noapte pana la locuri mai intime pentru cei care vor sa povesteasca in jurul mesei la caldura.

Citeste si Top 5 statiuni europene de schi

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters