rovaniemi-taramul-lui-mos-craciun

Rovaniemi – taramul lui Mos Craciun

O vacanta de neuitat alaturi de familie

Rovaniemi, localizat la confluenta raurilor Kemikoki si Ounasjoki la Cercul Arctic, este capitala oficiala si poarta catre Laponia .
Populatia este de 36000 si impreuna cu subregiunile sale aduna peste 63000 de locuitori.
Cercul Polar e linia imaginara localizata la 66 32’ ‘35’’. Deasupra Cercului Polar soarele nu apune niciodata in noptile de vara si da ocazia turistilor sa se bucure de soare in mijlocul noptii. In timpul noptilor de iarna soarele nu rasare pentru cel putin o zi. Intunericul iernii aduce kaamos ( sau noaptea polara) , o nuanta speciala de albastru inchis care se reflecta in zapada si Aurora boreala danseaza pe cer. 

rovaniemi-craciun
Rovaniemi este o destinatie ideala indiferent de motivul pentru care calatoriti. Infrastuctura perfecta, localuri de interes, oportunitati pentru experiente unice si safariurile fac din Rovaniemi o alegere populara pentru familii, grupuri si calatorii corporate.
Este o destinatie populara pe tot parcursul anului. Iarna principalele activitati includ safari-urile cu snowmobilul, calatoriile cu renii sau husky si vanatoarea Aurorei Boreale. Vara te poti bucura de o croaziera pe unul dintre cele doua rauri care traverseaza satul. Indiferent de perioada Mos Craciun te asteapta sa il vizitezi.

Rovaniemi este satul oficial al lui Mos Craciun , iar acesta are biroul la 9 km de centrul orasului. In biroul lui cunoaste oameni de pe tot globul pe tot parcursul anului, iar orasul atrage peste 500 000 de vizitatori anual.
Initial casa lui Mos Craciun era in misteriosul Korvatunturi in Laponia. Din moment ce locatia exacta era cunoscuta doar de cei alesi, el a deci sa isi deschida un birou in Rovaniemi, in 1985, iar orasul a primit statusul de Orasul Oficial al lui Mos Craciun in 2010.
Fiind una dintre cele mai faimoase persoane de pe planeta, Mosul recunoaste influenta lui globala si responsabilitatea care vine odata cu faima. El ne spune:
„Sunt ambasadorul vointei, dragostei si pacii si nu doresc nimic mai mult decat fericire tuturor oamenilor din lume. Sper sincer ca tot mai mukti oameni sa aiba sansa sa vina sa ma viziteze in Rovaniemi – nimic nu ma face mai fericit.”
Din 1985 Mos Craciun a primit peste 15 milioane de scrisori din 198 tari, ceea ce face Oficiul Postal al Mosului o destinatie obligatorie daca ai ajuns in oras. Elfii sunt fericiti sa ajute clientii pe tot parcursul anului , iar oficiul postal este unul real , apartinand de Posti , serviciul postal finlandez. Fiecare scrisoare trimisa de aici primeste un marcaj special care nu este disponibil nicaieri in alta parte.

rovaniemi-craciun (2)

Printre activitati se numara si safari-ul cu snowmobilul. Este preferat de multi pentru privelistea minunata, pentru senzatia ca aproape zbori cu snowmobilul prin Taigaua Nordica. Este mijlocul de transport preferat al localnicilor si este folosit inclusiv pentru a mana turmele de reni. 

Poti merge la vantatoare de… Aurora Boreala. Poti opta pentru o sanie trasa de snowmobil sau chiar de caini, scapand astfel de lumina si agitatia orasului si doar bucurandu-te de o ocazie unica in viata – aceea de a vedea Aurora Boreala. 

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters