viena-top10-obiective

Viena – imperiala si grandioasa. Top 10 obiective turistice

O lista cu principalele atractii din Viena

Viena este imperiala. Viena este grandioasa. Viena are secole de traditie ca resedinta a familiei imperiale de Habsburg. Traversat cu gratie de Dunare, orasul te incanta cu edificii superbe, palate si catedrale impunatoare, arhitectura moderna si o scena culturala bogata, emanand farmec si o atmosfera specifica. 

 1. Palatul Schonnbrunn – Resedinta de vara a imparatesei Sissi, palatul este unul dintre cele mai frumoase complexe arhitectonice in stil baroc din Europa. Cladirea baroca va incanta orice iubitor de arta si frumos, la fel si privelistea parcului, Palmenhaus, sera palmierilor, si gradina zoologica. Va puteti petrece o intreaga zi la Schonbrunn iar pretul unui bilet de intrare este de 12,90 euro.
 2. Palatul Belvedere – Palatul Belvedere a fost resedinta de vara a printului Eugen, erou de razboi din secolul al XVII-lea. Este un palat splendid, in stil baroc, cu intinse gradini franceze, amenajate cu bazine de apa, fantani, sculpturi, trepte si mici cascade. Tema intregului ansamblu este calatoria omului din intuneric catre lumina divina. Belvedere gazduieste Galeria Nationala a Austriei, unde puteti vedea picturi faimoase ale artistilor plastici austrieci, printre care lucrarea “Sarutul” de Gustav Klimt, apartinand miscarii art nouveau. Exista mai multe tipuri de bilete de intrare, astfel ca veti plati 7 euro pentru Muzeul de Arta Contemporana, 9 euro pentru Resedinta de Iarna, 26 euro pentru cele doua aripi ale palatului, Orangerie si resedinta de iarna, biletul pentru expozitia lui Klimt este 20 de euro, iar un bilet cu intrare la toate obiectivele palatului costa 31 euro. 
 3. Palatul Hofburg  – Timp de mai bine de 600 de ani, palatul Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci. De-a lungul timpului a fost dezvoltat, ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana. Initial o fortareata din secolul al XIII-lea, Hofburg a fost extins de fiecare imparat. Complexul se intinde pe o suprafata de 240.000 metri patrati si este impartit in 18 aripi, 19 curti interioare si 2.600 de camere. Pretul unui bilet porneste de la 12 euro si ajunge pana la 28 euro, bilet care include ghid audio, vizita la Apartamentele Imperiale, Muzeul Sissi si colectia de Argint. 
  viena-top-10-atractii
 4. Catedrala Stephansdom – Aflata in inima orasului, catedrala Stephansdom este unul dintre obiectivele emblematice ale Vienei si cel mai frumos edificiu gotic al Austriei. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci in anul 1683. Desi trebuie sa urcati 343 de trepte pentru a ajunge la balconul vizitatorului din Turnul de Sud, nu pierdeti privelistea asupra Vienei. Intrarea in catedrala este gratuita, insa urcarea te costa 3,50 euro.
 5. Opera de Stat din Viena – Wiener Staatsoper este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic. Pretul unui bilet la spectacolele de la Opera porneste de la 7 euro si poate ajunge pana la 300 euro. 
 6. Cartierul Muzeelor – Cartierul Muzeelor este vechea cladire baroca ce servea drept grajd pentru caii imparatului, care a fost transformata intr-unul dintre cele mai mari complexe muzeale. Situat in inima orasului, Cartierul Muzeelor este una dintre marile atractii ale Vienei, unde tinerii se aduna in cafenele moderne si in zonele verzi linistite.
 7. Gradina Zoologica Schonbrunn – In vara anului 1752 Imparatul Franz I. Stephan von Lothringen, sotul Mariei Theresia, si-a condus musafirii prima oara prin menajeria nou amenajata in gradina palatului Schonbrunn. De atunci exista la Viena cea mai veche gradina zoologica a lumii. Gradina Zoologica din Schonbrunn se numara astazi printre cele mai moderne si bine amenajate gradini zoologice ale lumii. Aici traiesc peste 500 de specii de animale, de la tigrul siberian pana la rinocer, atractia gradinii find puii de urs panda si koala. Intrarea la gradina zoologica este 16 euro. 
 8. Prater – Parcul de distractii Prater a devenit o adevarata institutie austriaca. Parcul este amenajat pe un vechi teren de vanatoare deschis publicului de catre imparatul austriac Iosif al II-lea, ca mai apoi sa fie transformat in zona de recreatie pentru toti austriecii in 1766, fiind astfel unul din cele mai vechi parcuri de distractie din Europa. Preturile variaza de la 1,5 euro pana la 5 euro pentru aparatele din parc. 
  viena-top10-atractii
 9. Muzeul Mozart – In apartamentul din Domgasse 5, Wolfgang Amadeus Mozart a compus “Nunta lui Figaro” si “Impresario”. Muzeul incearca sa prezinte viata lui Mozart si Viena vremurilor in care a trait compozitorul – era barocului tarziu, o perioada infloritoare din punct de vedere cultural pentru intreaga Austrie, si despre viata tumultoasa a lui Mozart.
 10. Muzeul Albertina – Albertina este un muzeu din primul district al Vienei. Este gazda uneia dintre cele mai mari si importante colectii de arta grafica din lume, cu aproape 65000 de desene si un milion de printuri vechi, dar si lucrari de grafica moderna. Pretul unui bilet este de 9 euro.

Pentru ca am discutat de preturile biletelor la obiectivele turistice este important de stiut si costul biletului de avion, astfel incat in luna august, Bucuresti – Viena, zbor cu compania aeriana low-cost Wizz Air, incepe de la 138 lei. 

Desi actualmente exista restrictii ale Austriei pentru turistii romani, cu siguranta in viitorul apropiat accestea vor fi inlaturate. 

Agentia noastra va sta la dispozitie pentru intrebari si rezervari aici: rezervari@business-trip.ro sau ticketing@business-trip.ro. 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters