praga-top10-atractii

Vacanță în Praga. Top 10 obiective

Potrivit pentru un city-break si pentru o vacanta frumoasa cu familia

Praga este „Orasul de Aur”, fosta capitala a Sfantului Imperiu Roman, loc de nastere al unor artisti de renume si peisaj pentru cele mai importante opere precum Don Giovanni de Mozart, Faustul lui Goethe sau povestirile lui Franz Kafka. 

Pretul biletelor de avion incepe de la 198 lei, cu compania Wizz Air, vezi aici lista zborurilor si preturile acestora (ticketing@business-trip.ro).

  1. Castelul Praga si Strada de aur – Castelul Praga (Prazsky hrad) reprezinta cel mai mare complex medieval din Europa. Aici sunt pastrate Bijuteriile Coroanei Boemiei si a servit drept birou pentru regii Boemiei, Sfintii Imparati romani, precum si presedintii Cehoslovaciei si ai Republicii Cehe. Din cadrul complexului fac parte: Catedrala Sfantul Vitus, Golden Lane, Palatul Lobkowicz si biserica Sfantul George. Pe Golden Lane sau Strada de aur (Zlata Ulicka) exista unsprezece casute istorice, construite chiar in interiorul arcurilor zidurilor castelului, unde sunt expuse armuri, textile medievale si suveniruri. In aceste casute a locuit scriitorul Franz Kafka, precum si laureatul Nobel, poetul Jaroslaf Seifert. Pretul pentru un bilet de intrare la castel porneste de la 350 coroane cehesti (CZK), echivalentul a 13 euro. 
  2. Catedrala Sf. Vitus – Catedrala Sf. Vitus (Katedrala svateho Víta) este cea mai mare si cea mai importanta catedrala din Republica Ceha, precum si unul din cele mai bune exemple de arhitectura gotica. Este sediul arhiepiscopiei orasului Praga si locul unde sfinti, regi, printi si imparati ai Boemiei sunt inmormantati. 

praga-top10-atractii

3. Palatul Lobkowicz – Palatul Lobkowicz (Lobkovicky palac) a fost construit in sec al XVI-lea si a apartinut familiei Lobkowicz, fiind confiscat intai de nazisti, apoi de regimul comunist. Dupa mai mult de 40 de ani de comunism, familia Lobkowicz a devenit iar proprietara palatului , iar in anul 2007 a fost deschis publicului ca centru cultural. Expozitia permanenta cuprinde colectiile printilor si colectiile familiei Lobkowicz, din care fac parte tablouri, arta decorativa, partituri si instrumente muzicale originale, o librarie imensa de carti rare si arhive, arme si armuri importante, cele mai valoroase fiind manuscrisele muzicale ale lui Mozart si Beethoven. In fiecare zi la ora 13:00, la palat au loc concerte. Biletul costa 275 CZK, adica 10 euro. 

4. Centrul vechi – In Centrul Istoric al Pragai (Stare město) veti putea admira Ceasul astronomic, biserica gotica Tyn, cladirea Storch, una dintre cele mai frumoase din oras, monumentul lui Jan Hus, Teatrul de Stat, unde a fost interpretata pentru prima data opera “Don Giovanni” de Mozart, Primaria Veche si multe biserici istorice. 

praga-top-10atractii

5. Ceasul astronomic  – Ceasul astronomic din turnul vechii primarii dateaza din sec al XV-lea. Pentru a aprecia acest mecanism complicat trebuie sa asistati la procesiunea celor doisprezece apostoli. Din ora in ora, o usita mica se deschide si Iisus inainteaza iar cei 12 discipoli il urmeaza, in timp ce scheletronul bate clopotul. Sub ceasul astronomic sunt 12 medalioane cu semnele zodiacului, adaugate de Josef Manes in 1865. 

6. Galeria Nationala din Praga – Galeria Nationala (Narodní galerie) se afla in diverse locatii din Praga, cea mai mare dintre acestea fiind palatul Veletrzní Palac. Istoria galeriei nationale a inceput in secolul al XVIII-lea, cand un grup de aristocrati din Boemia au hotarat sa cultive gustul artistic al populatiei. Colectiile galeriei cuprind opere ale artistilor cehi si slovaci – Guttfreund, Kupka, Fila, Benes, Bohumil Kubista, dar si ale unor pictori internationali – Picasso, Rodin, Gauguin, Cezanne, Monet, Van Gogh, Renoir, Klimt. Biletele pornesc de la 200 CZK (7.40 euro) pentru colectia permanenta. 

praga-top10-atractii

7. Muzeul National  – Muzeul National (Narodní muzeum) reprezinta o asociatie de muzee diverse, cu peste 14 milioane de exponate din sfera istoriei naturale, istoriei, artei, muzicii si literaturii, localizate in zeci de cladiri. Cladirea principala a Muzeului National se afla in piata Wenceslas si este dedicata muzeului de istorie naturala. 

8. Karluv most – Podul Carol (Karluv most) reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului Praga. Constructia podului a inceput in 1357, la ordinele regelui Carol al V-lea si a fost terminat in secolul al XV-lea. Impresionanta structura gotica are o lungime de 516 m, 10 m latime, 16 arce peste Vltava, aparat de trei turnuri si decorat cu 30 de statuete. Legenda spune ca Sfantul Jan Nepomuk. a fost aruncat peste pod pentru ca refuzase sa dezvaluie Regelui Vladislav al IV-lea secretele confesate lui de Regina Sofia. De atunci se spune ca daca atingi crucea care marcheaza locul de unde a fost aruncat, dorinta ta secreta se va indeplini. 

praga-top10-atractii

9. Zoo Praha – Gradina Zoologica din Praga a fost intemeiata in 1931 si este una din cele mai mari gradini zoologice din Europa. Unele din cele mai apreciate pavilioane sunt Jungla Indoneziana si Planeta Maimutelor, unde puteti vedea o flora si o fauna specifica junglei sau chiar va puteti juca cu lemurii. Biletul costa 200 CZK (7.40 euro) pentru un adult. 

10. Casa care Danseaza – Casa care Danseaza (Tančící dum) este numele dat cladirii Nationale-Nederlanden din centrul orasului Praga, creata de arhitectul ceho-croat Vlado Milunić, in cooperare cu arhitectul canadian Frank Gehry. Creatia este formata din doua turnuri ce par ca se imbratiseaza sau danseaza, de unde denumirea de Ginger & Fred, referindu-se la celebrul cuplu de dansatori Ginger Rogers si Fred. 

praga-top10-atractii

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters