Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, începând cu ziua de ieri – 18 ianuarie, cu intrare în vigoare de astăzi, marți 19 ianuarie ora 18:00, lista ţărilor pentru care este necesară carantina de 14 zile la întoarcerea în România. Faţă de lista anterioară, de pe 9 ianuarie, cine vine din Turcia, Moldova, Rusia, Belarus sau Liban nu mai este obligat să intre în carantină la domiciliu pentru 14 zile, însă, până la comunicarea a noi actualizări, cei care vin din Emiratele Unite Arabe – Dubai, Seychelles, Canada, Argentina sau Brazilia, sunt obligați să intre în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Informațiile publicate pe un site oficial al Uniunii Europene arată că cei care sunt obligați să intre în carantină pentru 14 zile, au posibilitatea să rămână doar 10 zile în carantină, doar dacă fac dovada cu un test negativ împotriva SARS-CoV-2 efectuat în a 8-a zi a carantinei.

Ca o noutate, articolul 2 din HOTĂRÂREA nr. 4 din 18.01.2021 a CNSU, vorbește despre exceptarea de la măsura carantinei a celor care au efectuat de cel puțin 10 zile doza a 2-a(rapelul) a vaccinului anti COVID.

Art.2 – (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

(2) Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.

Pentru alte detalii și rezervări vă așteptăm e-mailurile pe adresa rezervari@business-trip.ro sau completând direct formularul dedicat pe site-ul nostru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *