romani-izolare -la domiciliu

Iohannis anunță măsuri de relaxare privind izolarea la domiciliu pentru românii care se întorc în țară

Afla care sunt tarile care se incadreaza in masurile luate

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre o relaxare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru cei care vin din străinătate. Criteriul pe baza căruia se va renunța la această măsură este numărul mic de îmbolnăviri la milionul de locuitori. 

Este important ca ușor-ușor să renunțăm la unele din aceste măsuri acolo unde este posibil”, a spus șeful statului, după o întâlnire cu premierul și mai mulți miniștri pe tema măsurilor care urmează să fie luate în continuare pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi în România să lucrăm. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri unde în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți concetățeni de-ai noștri. Să dau câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda.

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenție comunicările de la nivelul UE și acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacționa imediat și noi”, a spus Iohannis.

sursa; digi24.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters