bilete avion ieftine sau de linie

Bilete avion ieftine sau de linie? Ce alegem cand calatorim.

Cum sa iei cea mai buna decizie cand rezervi un bilet de avion? Ce alegem, bilete avion ieftine sau de linie?

Bilete avion ieftine sau de linie?  De cele mai multe ori atunci cand cautam sa rezervam un bilet de avion pentru o destinatie in Europa, avem tendinta de a alege o varianta cu o companie low cost (WIZZ AIR / Rynair / Blue air).

Intr-adevar la prima vedere zborurile low cost ar fi mai ieftine si mai avantajoase din punct de vedere al pretului, insa companiile low cost taxeaza doar serviciile de baza si au mai multe restrictii. 

Am zburat atat low cost cat si cu companii de linie (Tarom/ British Arways/ Air France / KLM, etc). 

low-cost-vs-linie

Recomandarea noastra pentru bilete avion ieftine sau de linie si ideea acestui articol sunt ca atunci cand luam o decizie in legatura cu compania aeriana pe care o preferam, sa luam in calcul toate detaliie cum ar fi:

  • pretul zborului basic
  • servicii incluse ( bagaj/loc gratuit in avion/bauturi/masa 
  • distanta de la aeroport pana in centrul orasului de destinatie/hotel.
Tineti cont ca zborurile low cost uneori nu includ bagaj de cala, au restrictii privind bagajul de mana si daca ai preferinte in privinta locului vei plati in plus.

Am facut mai multe comparatii in special pentru destinatiile Londra/Bruxelles/Paris . 

Un bilet de avion Bucuresti-Londra/Bruxelles/Paris cu Wizzair de exemplu este aproximativ este aprox 80-110 Euro/persoana dus-intors . 

Un bilet Bucuresti Londra, cu compania aeriana British Airways este aprox 130-150 Euro pers/dus-intors cu bagaj de cala inclus/bauturi si o masa  la bord/check in aeroport gratuit/la care se adauga transfer cu tren, metrou 20 euro media dus intors, ajungem la un total al transportului 150-170 euro. 

Daca la zborul low cost adaugam bagaj de cala 60 euro ( media), o apa o cafea si un sandvich (10 euro ) la care se adauga un transfer expres Luton/Gatwich pana in centrul Londrei 40 euro ( media ) ajungem la un total al transportului de 190-220 euro. 

Intre cele doua companii nu vom discuta despre calitatea confortului pe care o companie de linie o ofera . 

Aceleasi comparatii le putem face si intre alte zboruri de destinatii ale capitalelor europene . 

Prin urmare ideea ca zborurile low cost sunt ieftine, din punctul meu de vedere este falsa.

Verificati mereu inainte de zbor informatiile legate de check in, dimensiunea bagajelor permise la imbarcare si kilogramele  admise pentru ca uneori penalitatile pot fi mai scumpe decat pretul biletului de zbor . 

Daca ati avut experiente neplacute cu companii low cost, puteti impartasi cu noi pe pagina de facebook sau lasa-ne un mesaj.

Echipa Business Trip,

Each Trip Matters

Citeste si Kopaonik – Serbia, o destinatie ideala pentru schi

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters