tarom-zboruri-speciale-paris-viena

Zeci de zboruri anulate în ultima clipă

Lista cu zonele verzi, galbene si rosii - neactualizata

Zeci de zboruri din şi spre România către numeroase destinaţii din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu au fost anulate, după o decizie a autorităţilor. Călătorii au rămas cu biletele de avion cumpărate, dar fără vacanţe. Un consultant în turism susţine că „aceasta este imaginea unui stat incompetent”.

Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă o lună. Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică nu a mai actualizat lista cu zonele verzi, galbene şi roşii din 7 iulie. Aşadar, de vineri, 17 iulie, au fost interzise zborurile care leagă România de:

  • Suedia,
  • Portugalia,
  • Turcia,
  • Serbia,
  • Emiratele Arabe Unite,
  • Qatar,
  • Egipt,
  • Rusia.

Este dat un NOTAM (circulară de informare aeronautică – n.r.) dat de către ROMATSA în baza unui document al Consiliului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care menţionează că toate zborurile care nu sunt pe lista verde sunt suspendate, începând de azi (vineri, 17 iulie – n.r.). A fost dat aseară (joi, 16 iulie – n.r.) târziu. Ultima listă verde a fost emisă în 7 iulie”, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă pentru ziarul Libertatea.

Consultant turism: Stat care ia decizii pe ultima sută de metri

„Aceasta este imaginea unui stat incompetent, indolent, impotent şi indiferent la nevoile propriilor cetăţeni. Un stat care ia decizii doar pe ultima sută de metri, un stat în care companiile şi cetăţenii nu sunt trataţi ca nişte parteneri, ci ca nişte sclavi. Un stat în care totul pare un haos generalizat şi în care regulile se schimbă în timpul jocului (sau chiar în timpul zborului)”, a scris Răzvan Pascu, consultant în turism, pe pagina sa de Facebook.

El a dat exemplul unui zbor Qatar Airways care trebuia să aterizeze de la Doha la Bucureşti, dar a aflat în zbor că va ateriza la Sofia, pentru că România nu îl mai acceptă.

Vezi si:

Mai multe zboruri spre destinațiile de vacanță de pe Aeroportul Timişoara

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters