Cum arată cerul Europei înainte și după coronavirus

La ce masuri au recurs majoritatea companiilor aeriene

Imaginea din stânga de mai sus prezintă traficul aerian real deasupra Europei, vineri, 28 februarie 2020. Imaginea din dreapta arată traficul aerian pe aceeași regiune vineri, 27 martie, în timp ce pandemia s-a răspândit pe întregul continent, provocând  întreruperi majore ale călătoriilor aeriene.

covid-europa-zboruri

Contrastul dintre cele două fotografii, prins de un radar , vorbește mai tare decât cuvintele, deoarece companiile aeriene din întreaga lume aleg să tina avioanele la sol decât să zboare cu aeronavele goale. 

Deoarece criza COVID-19 continuă să afecteze zborurile, unele companii aeriene au fost obligate de un mandat guvernamental sa tina avioanele la sol. 

Interzicerea călătoriiilor și închiderea spațiului aerian au contribuit, de asemenea, la suspendarea temporară a operațiunilor la peste 50 de companii aeriene, de la transportatori naționali la nivel mondial până la companii aeriene regionale mici.

În timp ce cererea de călătorie este deja la un nivel minim, companiile aeriene se luptă să găsească aeroporturi pentru a ateriza, națiuni întregi închizându-și granițele într-o încercare disperată de a preveni raspandirea virususului care a infectat  sute de mii de oameni. 

Deoarece se consideră că  principalele mijloace de răspândire ale virusului sunt zborurile aeriene, companiile aeriene sunt prima țintă a națiunilor care încearcă disperat să își protejeze cetățenii.

Țările europene, asiatice și din Orientul Mijlociu și-au văzut în primul rând companiile aeriene închise temporar, unele dintre cele mai mari companii aeriene din lume fiind nevoite să anuleze nenumărate zboruri și să lase călătorii să se grăbească să  ajunga acasa înainte de a fi prea târziu.

În SUA, companiile aeriene și-au redus considerabil operațiunile, dar multe zboruri, întrucât spațiul aerian al țării rămâne deschis.

In Romania pe 31.03 situatia arata asa:

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters