wuhan-restrictii-normal

Viața din Wuhan revine la normal, cu restricții severe incă în vigoare

Afla care este situatia actuala in provincia Wuhan

Viața în Wuhan, capitala provinciei  Hubei din China,  de unde a inceput pandemia în decembrie anul trecut, a revenit încet la normal, întrucât locuitorii orașelor apar din două luni de carantină și de îngrădire a drepturilor.

Deși focarul a fost în sfârșit tinut sub control, rămân în vigoare restricții severe și măsuri de preventie, fiind introduse alte noi reguli pentru a evita reapariția virusului, a raportat Efe.

Care sunt noile restrictii  in Wuhan?

Noile norme necesită utilizarea obligatorie a măștilor în aer liber, evaluarea riscurilor pentru sănătate pe aplicațiile de telefon mobil și menținerea distanțelor fizice sigure de ceilalți.

Un flux din ce în ce mai mare de oameni ies din casele lor, încântati să fie lăsati să se plimbe pe străzile orașului, în timp ce altii alearga și fac cumpărături.

Străzile au fost din nou aglomerate în multe părți ale orașului, cum ar fi Dazhilu, unde bicicletele, pietonii și mașinile concurează pentru spațiu.

De asemenea, s-au redeschis punctele de vânzare cu amănuntul ale companiilor de telefonie – cum ar fi Apple, Vivo și Huawei, unde oamenii au format cozi lungi.

Între timp, alți oameni își plimbă câinii, fac poze, comandă mâncare  sau se bucură de o plimbare de-a lungul malului cu vedere la râul Yangtze.

Se foloseste transportul public?

Aproximativ 620.000 de pasageri au folosit transportul public al orașului în prima zi cand restrictiile au fost ridicate marți la Wuhan.

Potrivit agenției de stat din Xinhua, cererea de servicii de autobuz, barci, taxiuri și metrou a înregistrat o creștere  miercuri, după 76 de zile de carantină.

În aceeași zi, aproximativ 52.000 de pasageri au plecat din Wuhan cu trenul, avionul sau autobuzul, în timp ce aproximativ 31.000 au intrat în oraș.

Comisia Națională de Sănătate din China a raportat, miercuri, doar două decese legate de COVID-19 în țară, ambele la Wuhan, care reprezintă, de asemenea, 135 din restul de 176 de pacienți in stare critica.

Numărul de infecții cu COVID-19 activ a scăzut la 1.160 în China, potrivit cifrelor oficiale. Deși 63 de cazuri noi au fost diagnosticate miercuri – 61 dintre ele din străinătate – rata zilnică a pacienților recuperați este mult mai mare.

Numărul total de decese cauzate de coronavirus în China de la începutul focarului a fost acum 3.339 din 82.919 infecții totale, în timp ce 77.370 s-au recuperat.

sursa: efe.com

Vezi si : Austria, Germania si Danemarca relaxeaza restrictiile de la jumatatea lunii aprilie

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters