vacanta-spania

5 motive pentru a merge in vacanta in Spania

Afla care sunt orasele cele mai impresionante din Spania

1. Peisaj uimitor

De la munții impunători, până la nenumăratele plaje strălucitoare, de-a lungul coastei, Spania este o țară plină de frumusețe naturală și peisaje care te inspiră. Dacă priveliștile uluitoare și peisajele unice vă atrag atenția, atunci sugestia noastră de top este să vă bucurați de peisajele vulcanice și panoramice din Tenerife.

 

Cea mai mare dintre Insulele Canare, chiar la sud de Spania, Tenerife are un peisaj vulcanic accidentat, precum și peste 200 de mile de coastă, cu o varietate imensă de floră și faună. Înălțându-se la peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării, stâncile Los Gigantes sunt cu adevărat o frumusețe naturală în această regiune, iar priveliștile superbe ale peisajului din jur sunt de neconceput! Un alt element cheie este Muntele Teide, a treia cea mai mare structură vulcanică din lume! Dacă v-ar plăcea o plimbare spre vârf, peisajul de la acest nivel este uimitor, dar nu vă faceți griji, există și o telecabină până la vârf dacă nu sunteți în cea mai bună formă!

2. Plaje frumoase

Știați că Spania are peste 8000 de kilometri de coastă și mii de plaje? Oriunde te duci, nu ești niciodată departe de o plajă. De la plaje mici nedescoperite, ascunse, până la stațiuni turistice populare, există o plajă pentru toată lumea și cu peste 300 de zile de soare în fiecare an, vă este garantat vremea să vă bucurăți de ele! Această țară frumoasă are și cele mai multe plaje cu steag albastru din lume (calificativ acordat plajelor din întreagă lume), așa că acum nu mai aveți scuză! Cu mii de plaje din care să alegi, unde vei merge?

vacanta-spania-5-motive

Una dintre sugestiile noastre de top trebuie să fie Costa de la Luz. Situată în regiunea Andaluziei, în apropierea graniței cu Portugalia, această zonă este renumită pentru plajele sale frumoase și este un paradis al cultului soarelui! Costa de la Luz nu este la fel de cunoscută că unele dintre cele mai populare stațiuni turistice din Spania, ceea ce înseamnă că vă puteți bucură de o serie de plaje nealterate, golfuri ascunse și ape turcoaz transparente.

3. Mâncare fabuloasă

Pentru mulți oameni, unul dintre punctele culminante ale Spaniei este, desigur, mâncarea uimitoare pe care o oferă. Orașele pline de viață ale țării oferă de la restaurante cu stele Michelin la baruri de tapas pline de viață, în timp ce cafenele și restaurante din orașele mici oferă mâncăruri tradiționale, cum ar fi paella, tocană cu fructe de mare și chorizo, făcute cu dragoste din rețete de familie. Bucătăria spaniolă este cunoscută pentru faptul că este delicioasă, sănătoasă și plină de aromă, așa că există multe feluri de mâncare unice disponibile care vă vor ispiti papilele gustative.

Spania-motive-vacanta

Dacă vi s-a făcut foame, atunci o destinație foodie spaniolă care nu trebuie ratată este Costă Brava! Mai ales, capitală regiunii Barcelona este renumită pentru barurile de tapas autentice. Tapasul a devenit un concept popular în ultimii ani, dar se crede că a avut originea în Spania în urmă cu secole în care proprietarii de baruri ar acoperi băuturile clientului lor cu o mică felie de pâine sau brânză pentru a-l proteja de praful din jur.

Veți găși sute de restaurante autentice, care se întind pe străzile labirintice ale Barcelonei, oferind o mare varietate de tapasuri delicioase, cum ar fi cârnați chorizo, cartofi cu sos picant de roșii, măsline și calamar prăjit pentru a numi câteva. Să mănânci într-un bar de tapas local vă va asigura o experiență locală autentică!

4. Orașe cosmopolite

De la Madrid, Barcelona la Valencia și Sevilla … când vine vorba de orașe care trebuie vizitate, suntem cu adevărat răsfățați pentru alegerea în Spania. Orașele vibrante din Madrid și Barcelona sunt de renume mondial pentru scenă de artă și cultură, mâncare fantastică, muzee incredibile și opțiuni impresionante de cumpărături. Sevilla este un alt oraș remarcabil spaniol, oferind vizitatorilor o experiență culturală bogată, de la dansul flamenco la moștenirea arhitecturală. Cu atât de multe opțiuni, este imposibil de ales, așa că va trebui să le vizități doar pe toate!

By Jiuguang Wang - Own work, CC BY-SA 3.0 es, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21690295

O bijuterie subestimată și una din alegerile noastre de top este orașul vibrant, istoric Salamanca! Cea mai mare parte din centrul orașului este pietonalizată, invitând vizitatorii să se plimbe și să descopere inima orașului. Salamanca este un oraș plin de viață, cu cafenele la tot pasul, terase și baruri, perfecte pentru o după-amiază relaxantă la soare. Centrul istoric al orașului Salamanca a fost desemnat patrimoniu mondial UNESCO. Pierdându-vă în clădirile antice sau plimbându-vă pe străzi, veți găși un oraș cu un trecut bogat și o atmosferă culturală vibrantă.

5. Satele vibrante

Spania de sud este un paradis al călătorilor care oferă peisaje uluitoare, plaje uimitoare și vreme minunată … dar un aspect care este adesea trecut cu vederea sunt satele și orașele frumoase văruite în alb, împrăștiate pe dealurile accidentate ale Andaluziei. Satele antice agricole și pescărești, multe dintre aceste nestemate locale au fost readuse la viață de localnici și vizitatori care le-au redescoperit recent farmecul. De la străduțe pitorești, pietruite și case albe până la ruine și biserici frumoase, aceste sate vibrante sunt o atracție fermecătoare în sine și, deși au devenit populare în rândul turiștilor în ultimii ani, au reușit încă să-și păstreze farmecul antic de acum!

spania-motive-calatorie-vacanta

Una dintre sugestiile noastre este frumosul sat Frigiliana, care este adesea votat drept unul dintre cele mai frumoase din Spania. Situat la doar câțiva kilometri de Nerja, Frigiliana este renumit pentru străduțele sale pietruite pitorești, gastronomie și pentru artele și meșteșugurile frumoase. Vizitatorii regiunii se pot bucură de experiențe autentice, cum ar fi oprirea la unul dintre bodegele de familie, unde pot degusta vinul special de deșert produs în regiune, în timp ce se bucură de specialități gastronomice locale, precum pâine cu smochine și miere de trestie de zahăr.

Daca vrei sa verifici oferte pentru o vacanta in Spania vezi aici : Oferte early booking 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters