revolut-calatorie

Unde au călătorit și cât au cheltuit utilizatorii de Revolut anul acesta

Cele mai populare destinatii printre utilizatorii de Revolut

Numărul românilor care şi-au petrecut vacanţa în străinătate în această vară a scăzut cu 58% faţă de aceeaşi perioadă a anului în 2019, în timp ce numărul utilizatorilor Revolut s-a dublat faţă de anul trecut, anunţă un comunicat de presă al Revolut.

Revolut, platforma financiară globală cu peste 13 milioane de utilizatori în întreaga lume, a anunţat astăzi că românii au călătorit cu 58% mai puţin faţă de vara trecută. Revolut a analizat pe parcursul verii obiceiurile de cheltuire şi destinaţiile de călătorie ale utilizatorilor români, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Datele astfel obţinute confirmă faptul că numărul de utilizatori care a călătorit vara aceasta a scăzut semnificativ.

Utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani sunt cei care au călătorit cel mai mult vara aceasta, în ciuda restricţiilor impuse în contextul pandemiei globale. Aceştia au călătorit de 4 ori mai mult decât persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 54 de ani, conform comunicatului de presă.

Cele mai populare destinaţii de vacanţă

Cele trei destinaţii de vacanţă din topul preferinţelor românilor în 2020 rămân aceleaşi cu cele din 2019: Bulgaria, Grecia şi Ungaria. Cu toate acestea, vedem o schimbare la următoarele destinaţii din top: dacă în 2019 românii au ales Italia şi Marea Britanie ca destinaţii de vacanţă, anul acesta au preferat Franţa şi Austria.

bulgaria-revolut

Cheltuieli pe categorii

Românii au retras mai mult numerar în timpul vacanţei în 2020. În medie, românii au retras echivalentul a 1400 RON numerar în perioada vacanţei, cu 39% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2019 când suma medie retrasă a fost 1000 RON. Chiar dacă ne-am fi aşteptat ca utilizarea de numerar să scadă în contextul pandemiei, acesta a crescut cu 39%.

Când vine vorba despre tipul de cazare, utilizatorii Revolut din România au optat atât pentru hoteluri cât şi pentru proprietăţi private. În timp ce numărul de oameni care au ales Airbnb a rămas constant, cei care au ales să îşi petreacă vacanţa într-un hotel a scăzut cu 56% în 2020.

Dacă în 2019 turiştii români au cheltuit cel mai mult în baruri, cafenele şi restaurante, în 2020 au optat să nu mai iasă aşa mult, ceea ce a determinat o creştere semnificativă a cheltuielilor în magazine alimentare şi supermarketuri, acestea ocupând locul al doilea în topul principalelor categorii de cheltuieli, după retragerile de numerar.

Acest lucru nu a schimbat însă suma medie pe care românii au cheltuit-o în baruri, cafenele şi restaurante în perioada vacanţei, ea rămânând constantă la aproximativ 600 RON.

Cumpărături şi retrageri din „puşculiţa digitală”

Cum guvernele şi autorităţile sanitare au impus restricţii pentru călătoriile în străinătate, mulţi români au ales să îşi petreacă vacanţa în ţară. Făcând o comparaţie cu anul trecut, utilizatorii Revolut au cheltuit cu 207% mai puţin pentru achiziţiile fizice din alte ţări – suma totală fiind 216 milioane RON.

Impactul financiar declanşat de pandemie este incontestabil potrivit comportamentului financiar al bazei de utilizatori Revolut. Acesta a cauzat şi o creştere de 29% în rândul celor care au ales să îşi retragă bani din puşculiţele digitale Vaults, creşterea fiind comparabilă cu aceeaşi perioadă a verii de anul trecut. Suma retrasă în această perioadă din puşculiţele digitale Vaults este de 136 milioane RON.

sursa: bursa.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters