Turiștii se întorc la Tulum; hotelurile raportează un grad de ocupare mai mare

Destinatia preferata a petrecaretilor

Ocuparea hotelurilor din Tulum, Quintana Roo, este în prezent la cel mai înalt nivel de la redeschiderea economică, a declarat duminică președintele asociației hoteliere a orașului stațiune.

David Ortiz Mena a spus că 32% din camere sunt ocupate în prezent, menționând că majoritatea vizitatorilor stau în hoteluri și stațiuni situate pe sau lângă plajă.

El a spus că unele hoteluri rămân închise și că cele care s-au deschis funcționează la capacitate redusă.

Hotelul Bahía Principe, situat la aproximativ 25 de kilometri nord de orașul Tulum, lângă Akumal, a deschis doar 750 de camere din aproape 4.000, a spus Ortiz.

Marea majoritate a hotelurilor din zona de coastă Tulum – orașul propriu-zis este situat la aproximativ cinci kilometri spre interior – s-au redeschis și unele au o ocupare de aproape 60%, a spus el.

„Doar 4% din hotelurile din acea zonă sunt încă închise”, a spus Ortiz.

Șeful asociației hoteliere a spus că se așteaptă ca nivelurile de ocupare să crească și mai mult în această lună, în ciuda faptului că luna septembrie face parte în mod normal din sezonul de joacă. El a mai spus că mulți turiști aleg să rămână mai mult decât sejurul mediu de 3 1/2 zile.

El a spus că desemnarea Quintanei Roo ca stat pe lista galbenă în conformitate cu sistemul de semnalizare al guvernului federal pentru a evalua riscul infecției cu coronavirus este o veste binevenită, deoarece permite hotelurilor și restaurantelor să își mărească capacitatea. Ortiz a subliniat că siturile arheologice și plajele din Tulum sunt acum deschise și la capacitate redusă.

De ce aleg turistii Tulum?

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters