cala-luna

Turist amendat pentru 2 kg de nisip luat de pe o plajă din Sardinia

Ce suma a platit turistul pentru greseala lui

Un turist francez a fost amendat cu 1.000 de euro pe insula italiană Sardinia, după ce autoritățile au confiscat cele două kilograme de nisip pe care acesta le luase de pe plajă.

Autoritățile pentru paza de coastă din Sardinia au confiscat sticla de plastic cu nisip fin din bagajele bărbatului pe aeroportul Elmas. sardinia-nisip-alb

El a fost identificat drept turist francez și a fost amendat cu 1.000 de euro.

Din 2017, boabele albe de nisip de pe plajele din Sardinia sunt considerate o resursă protejată.

Comerțul cu nisip, pietricele și scoici a fost declarat ilegal și este pedepsit cu amenzi de până la 3.000 de euro.

Problema eroziunii costiere

Pare inofensiv, la urma urmei, ce diferență poate face o piatră sau un borcan de nisip?

Sardinia-plaja-nisip-alb

Conservaționiștii susțin că prelevarea nisipului sau a pietricelelor agravează problema eroziunii în zonele de coastă deosebit de sensibile, care sunt deja asaltate de valurile mării.

„Aceste comportamente nu numai că dăunează mediului, ci compromit și întreținerea litoralului pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Sardinia”, au declarat autoritățile insulei într-un comunicat de presă.

De câțiva ani, Sardinia interzice vizitatorilor să ia nisip de pe plajele sale și sancționează infractorii cu amenzi usturătoare.

În august 2019, un cuplu francez a fost reținut în Sardinia cu 40 de kilograme de nisip în mașină în timp ce se pregăteau să urce pe un feribot cu destinația Toulon.

În 2015, localnicii au înființat o pagină de Facebook intitulată „Jefuirea Sardiniei” pentru a demonstra gravitatea situației, cu doi ani înainte de intrarea în vigoare a noii legi.

Nu doar în Sardinia…

Anglia are, de asemenea, reguli stricte cu privire la colectarea pietricelelor de pe plaje, care se pedepsește cu amendă de până la 2.220 de euro.

În statul american Hawaii, din 2013, luarea chiar și a unor cantități mici de nisip de pe plaje poate duce la amenzi de până la 100.000 de dolari.

sursa: rfi.fr

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters