turism-mondial

Turismul mondial, lovit de lipsa grupurilor de turiști chinezi

Care sunt principalele tari care au primit lovitura

China “furnizează” cei mai mulți turiști la nivel mondial. E o piață care a crescut spectaculos de la 4,5 milioane de turiști, în 2000, la 150 de milioane, în 2018, conform Organizației Mondiale a Turismului. Anual, chinezii cheltuiesc în țările străine în care călătoresc 277 de miliarde de dolari, adică 16% din totalul sumei lăsate de turiștii din întreaga lume.

De când a izbucnit epidemia de coronaviroză, grupurile de turiști chinezi au “dispărut”. În China a fost interzis turismul de masă, iar locuitorilor din toate regiunile li s-a recomandat să stea acasă, ca să nu răspândească virusul. Țările care și-au închis granițele Rusia și-a închis granițele pentru grupurile de turiști chinezi încă de acum câteva zile, iar în ultimele 24 de ore, după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat “urgență mondială” din cauza coronavirusului, SUA și Australia au anunțat că nu mai permit accesul niciunei persoane care a călătorit în China, cu excepția cetățenilor americani, respectiv australieni și a rudelor acestora. Și Singapore, Mongolia și Coreea de Nord și-au închis total sau parțial granițele.

 În plus, o serie de companii aeriene și-au suspendat zborurile către și dinspre China, iar altele le-au redus drastic, eliminând o serie de destinații catalogate drept foarte periculoase – acele zone unde sunt concentrate cele mai multe cazuri de îmbolnăviri. Australia, printre cele mai afectate De obicei, chinezii călătoresc în grupuri și multe agenții câștigă din organizarea de tururi destinate lor. În lipsa clienților chinezi, agenții din întreaga lume se află în impas financiar. Australia este una dintre țările cel mai afectate. 9,4 milioane de turiști au vizitat Australia anul trecut, iar dintre ei, 7,96 au fost chinezi! Doar aceștia au lăsat în țara de la antipozi 21,95 de miliarde de dolari, echivalentul a 32,7 miliarde de dolari australieni.

Industria de turism din Europa și SUA nu depinde în așa mare măsură de chinezi, însă tot este afectată. Franța, de exemplu, primește anual vizita a 2 milioane de turiști chinezi. În lipsa lor, se așteaptă la “pierderi enorme”.

Sursa: libertatea.ro

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters