Turism spectaculos în Turcia: cazare în peșterile din Cappadocia

Cum arata hotelul inedit

Turismul sustenabil a devenit, în ultimii ani, mai mult decât un trend în acest sector, specialiștii considerând că acesta este viitorul ospitalității. Din acest motiv, foarte multe companii și-au îndreptat atenția spre a construi sau a adapta oferta în funcție de dorințele clienților.

Este și cazul hotelului Koza Cave din binecunoscuta provincie Cappadocia din Turcia, unde oaspeții sunt cazați în zece camere construite în interiorul unor… peșteri.

Hotelul este administrat de un cetățean turc care s-a familiarizat cu conceptul de turism sustenabil după ce a trăit o perioadă îndelungată în Olanda.

Revenit în țara natală, omul a demarat o afacere într-una dintre cele mai căutate zone turistice ale țării, Cappadocia. Acolo a amenajat un hotel cu zece camere într-una din peșterile din zonă, într-un ambient natural, în care apa folosită este reutilizată, iar pentru amenajare au fost selectate cu precădere materiale reciclate, mare parte din mobilierul folosit fiind cumpărat de la producători locali.

Camerele au paturi matrimoniale king-size, aer condiționat și dispun de baie proprie cu duș. Cea mai mare cameră – King Suite – are peste 60 de metri pătrați, în timp ce cea mai puțin spațioasă măsoară sub 20 de metri pătrați. Însă sentimentul pe care îl ai în Koza Cave este aparte, datorită combinației unice dintre pereții din stâncă și lemnul prezent la orice pas.

Nu în ultimul rând, poziția hotelului în zona centrală a Cappadociei face ca deplasările către punctele de interes ale locului să fie cât se poate de facile – atracția principală fiind, desigur,  zborul cu balonul cu aer cald.

 

Vezi si: Ce poți face în ISTANBUL?

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters