wizz-air-rute-anulate

Tarom, Ryanair, Blue Air și Wizz Air reiau zborurile comerciale

Care vor fi primele zboruri externe

Odată cu încheierea perioadei stării de urgență din România, companiile Tarom, Ryanair, Blue Air și Wizz Air vor relua o parte din zborurile comerciale spre și dinspre țara noastră.

Wizz Air va opera anumite rute începând de la 1 mai 2020. Se va zbura între România și următoarele țări: Olanda, Marea Britanie, Suedia, Spania sau Cipru.

Tarom va începe operarea următoarelor zboruri: București – Amsterdam (de pe 2 mai 2020), București – Londra (de pe 4 mai), București – Paris (de pe 6 mai). Rutele interne vor fi operabile începând cu 18 mai 2020.

Zborurile se înmulţumesc ulterior, pe 8 mai, când pot fi rezervate bilete şi spre Munchen.

Ryanair va relua zborurile începând cu data de 8 mai 2020. Pe lista rutelor sunt inclusiv zboruri spre și dinspre Italia.

Blue Air va relua activitatea pe majoritatea rutelor (inclusiv rute interne) începând cu data de 15 mai 2020. Compania low-cost românească a reintrodus în sistemul de rezervări pentru zboruri din România către mai multe oraşe din România şi Europa, acestea vor fi operate de la jumătatea lunii mai.

 În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 și a deciziilor luate de autorități, aceste zboruri pot fi anulate.

Masuri speciale pentru zboruri

Adina Vălean, comisarul european pentru transporturi a afirmat că sunt necesare nişte măsuri de distanţare socială pentru a relua zborurile, însă nu au fost încă alcătuite.

Guvernul a aprobat în şedinţa de Guvern de joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti Blue Air şi TAROM. Acestea au solicitat anterior o sumă de 130 de milioane de euro pentru a trece cu bine peste criza coronavirusului.

Vezi si: Ce zboruri vor ramane suspendate inca 14 zile

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters