tarom-atr-avioane

TAROM semnează pe final de an contractul de leasing pentru 9 avioane ATR

Cand vor opera noile avioane

   Acest tip de avioane este folosit in cea mai mare parte pe cursele interne, cu plecare din Bucuresti. 
Pentru rezervari de zboruri interne la preturi avantajoase: Bucuresti – Iasi, Bucuresti – Baia Mare, Bucuresti – Satu Mare ; Bucuresti – Oradea, Bucuresti Cluj Napoca,  Bucuresti – Timisoara, ne puteti contacta la rezervari@business-trip.ro
 
Compania TAROM își modernizează flota. Mult discutatul contract pentru achiziționarea în leasing a 9 noi aeronave ATR 72-600 a fost într-un final semnat, anunță Ministerul Transporturilor. Primele patru avioane vor intra în flota TAROM cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul vor fi primite pe parcursul anului 2020. Șefii TAROM au anunțat încă din vară că vor înlocuiască aeronavele ATR pe care le au în flotă cu unele noi.

Aeronavele cu 72 locuri vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani.

Comunicatul Ministerului Transporturilor nu menționează clar ce se va întâmpla cu vechile ATR-uri din flota TAROM și nici cât va plăti compania pentru închirierea celor 9 avioane ATR 72. Ce știm, însă, este că TAROM a achitat o taxă de rezervare de 900.000 de dolari pentru cele aeronave pe care le va primi anul viitor.

TAROM are în prezent în flotă:

  • 7 aeronave ATR 42, care au o vechime medie de 19 ani, o configurație de 48 de locuri, dintre care 6 sunt la clasa business.
  • 2 aeronave ATR 72, cu o vechime medie de 10 ani și o configurație de 68 de locuri.

”Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută. Având în vedere experiență de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate  de către fabricant”, se arată în comunicatul de presă trimis de Ministerul Transporturilor.

”Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin și care va continua. Toți cei implicați în activitatea Tarom trebuie să știe că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo și voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat recent că Guvernul va solicita pentru TAROM Comisiei Europene acordarea unui ajutor de salvare de 47 milioane de euro. Transportatorul aerian de stat ar urma să primească și un ajutor de restructurare de aproximativ 110 milioane de euro. TAROM are nevoie de sprijin inclusiv pentru modernizarea și uniformizarea flotei.

Cu aceste vesti bune nu putem decat sa va uram: „Calatorii placute!”

 

Vezi si: Curse directe Satu Mare – Antalya

 Sursa: g4media.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters