turism-covid-tur

Tara europeana care nu a renuntat la turisti: solutie ingenioasa

Care este solutia ingenioasa pe care au gasit-o

Turismul a fost cea mai afectata industrie din lume din cauza pandemiei de coronavirus, dar acest lucru nu a impiedicat o tara europeana sa continue sa ii bucure pe oameni cu peisajele sale.

Astfel, chiar daca turistii nu mai pot ajunge aici in aceasta perioada, cei din Insulele Feroe, teritoriu autonom al Regatului Danemarcei, pun in continuare la dispozitia turistilor tururi ale peisajelor. 

Aflate intre Scotia si Islanda, in Atlanticul de Nord, Insulele Feroe au unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Pentru ca turistii sa viziteze in continuare, chiar si virtual, autoritatile tarii au atasat camere video ghizilor si au lasat internautilor mana libera sa controleze unde vor sa mearga acestia.

Ghizii feroezi se deplaseaza in natura in functie de „comenzile” virtuale primite de la turisti – stanga, dreapta, inaine sau inapoi. Astfel, aceste butoane ii fac pe ghizi sa fie un fel de personaje reale ale unor jocuri video.

Fiecare calatorie dureaza cel putin o ora, iar oamenii pot „prelua” controlul pentru un minut fiecare, asa cum se arata pe pagina de Facebook Visit Faroe Islands.

faroe-turism-covid

Totodata, oamenii afla informatii despre locurile pe care le vad, iar calitatea transmisiunilor live este foarte buna.

Cu o populatie de 52.000 de locuitori, Insulele Feroe au avut anul trecut un numar mai mult de dublu de turisti – 130.000. Asta s-a tradus prin venituri de peste 100 de milioane de euro.

Tururile virtuale vor continua de cel putin doua ori pe zi, in diferite parti ale insulei, pentru inca cel putin o saptamana.

Cum au invins Insulele Feroe coronavirusul

In Insulele Feroe, un veterinar a reusit sa tina practic sub control epidemia, ajungandu-se ca tara sa nu mai inregistreze niciun caz de mai bine de 10 zile. Cu 184 de cazuri de coronavirus, Insulele Feroe mai au doar 11 persoane bolnave si nu a fost inregistrat niciun deces.

Veterinarul Debes Christiansen a fost cel care si-a adaptat laboratorul veterinar piscicol unde testa somonul pentru infectii virale, scrie The Guardian. Astfel, medicul a inceput sa faca si teste pentru oameni si a facilitat astfel testarea puternica a populatiei, depinstandu-se astfel practic toate cazurile de infectare din insule.

Cu aproape 6.000 de teste efectuate, Insulele Feroe au cea mai mare proportie de teste la mia de locuitori din toate tarile si teritoriile lumii – 122.

Sursa: ziare.com

Vezi si: Grecia isi va relua activitatea turistica incepand cu 1 iulie

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters