spania-altea-benidorm

Spania: Benidorm – bune practici anticovid și Altea – 72% ocupare turistică

Cum reuseste Spania sa atraga turistii?

Benidorm  face totul ca la carte. Douăzeci și două de unități Benidorm au primit sigiliul SICTED pentru bune practici anticovid. 

Acestea sunt acordate de ministerele din Spania pentru Turism și Sănătate, în colaborare cu Institutul pentru Calitatea Turistică din Spania (ICTE), unităților și întreprinderilor care respectă manualele și procedurile care reduc răspândirea Covid-19.

Sigiliile SICTED au fost acordate la 10 hoteluri Benidorm, trei campinguri, trei agenții, trei companii de autocare, apartamente turistice și două parcuri de agrement.

Benidorm este deja inclus în destinațiile turistice cu cele mai multe sigilii SICTED, cu mai multe așteptări la sfârșitul acestei luni și în octombrie.

Altea – liniste si siguranta

ALTEA este o destinatie turistica ocupata intr-un procent de 72% în iulie, conform statisticilor din sectorul local de cazare și turism.

„Aceste cifre nu se pot compara cu 92% din cele înregistrate în 2019, dar, având în vedere situația excepțională creată de Covid-19, nu sunt rele”, a anunțat consilierul pentru turism al Altea, Xelo Gonzalez.

Perspectiva pentru august a fost „foarte bună”, a adăugat consilierul.

„Primăria lucrează în toate aceste luni pentru a transmite o imagine de liniște și siguranță”, a spus ea.

Între timp, birourile de turism au chestionat 813 turisti  din luna august, iar conform sondajului 78% din ei erau spanioli.

Majoritatea au venit din Comunitatea Valencia și Madrid, urmate de Regiunea Bască, Castilla-Leon și Castilla la Mancha.

Majoritatea vizitatorilor străini au fost francezi, restul provenind din Marea Britanie, Belgia și Olanda.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters