Situație de criză pentru agențiile de turism! Ce se întâmplă cu banii de vacanțe ai românilor

Care sunt recomandarile Ministrului Economiei

Ministrul Economiei Virgil Popescu a tras un semnal de alarmă cu privire la situația în care se află agențiile de turism confruntate cu numărul mare de cereri de returnare a banilor din partea celor au plătit vacanțe și nu mai pot pleca.

El a subliniat că HoReCa este cea mai afectată industrie în acest moment.

„E o tendință în piață, fac apel la populație, e o tendință a clienților agențiilor de turism care au plătit bani pentru vacante și acum au început să ceară banii înapoi Agențiile de turism au o reală problemă, au plătit la rândul lor către hotelierii din alte țări banii pentru bilete au lipsă de bani și nu pot returna acești bani.

Fac apel la români, la cei care au plătit avansuri, să nu meargă să ceară într-un ritm susținut. Riscă să ducă firmele în faliment și atunci chiar că nu vor mai avea de unde recupera banii.

Cel mai prudent lucru pe care ar trebui să îl facă, eu dacă aș fi client și aș fi vrut să merg în vacanță în vară, în toamnă, aș aștepta, aș cere un voucher, o reprogramare, să fiu sigur că banii vor fi recuperați ulterior crizei.

Agențiile de turism nu au de unde da acum bani, au ridicat această problemă.

E o problemă la care ne gândim și noi ca guvern dacă trebuie să intervenim sau nu.

Dacă va deveni un fenomen de masă va trebui să intervenim să le spunem românilor: nu băgați în faliment această industrie, încercați să vă replanificați vacanțele! Agențiile de turism să ofere o variantă și în funcție de dorințele turiștilor să se gândească să le reprogrameze”, a spus Virgil Popescu.

 

Vezi si: Cum va arata turismul dupa pandemie?

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters