arcelona-top-lucruri-de-facut

Sejur Spania: Ce poti vizita in BARCELONA

Iata un ghid cu cateva din atractiile principale ale Barcelonei

De la Gaudi la Messi, de la arhitectura medievala la moderna si spectaculoasa, Barcelona este un oras care surprinde orice turist. Dar ce merita cu adevarat vizitat daca ai un timp limitat? Iata o lista cu cele mai impresionante repere:

1. Catedrala gotica a Barcelonei – ridicata pe un templu roman vechi de 2000 de ani, Catedrala Sfintei Cruci si a Sfintei Eulalia este ridicata in cinstea unei localnice care in vremea lui Diocletian nu a vrut sa renunte la religia crestina. Indiferent de nivelul de credinta cladirea are o arhitectura impresionanta si in plus ofera o vedere extraordinara de la nivelul superior.

2. Casa Batllo – este usor de vazut de ce pare inspirata din pictura lui Claude Monet “ Nuferii”. Acoperita cu bucati de sticla cameleonice, inspirata din natura fara a avea linii drepte, Jose Batllo a facut o treaba minunata, rezultatul fiind unul impresionant si intim in acelasi timp.

top-barcelona-batlo

3. La Boqueria – ar putea fi cea mai veche piata din Barcelona, incepand in 1217 ca o agomerare de standuri cu carne pe La Rambla. Mai mult de 200 de standuri cu mancare care imbie orice gurmand.

4. Parcul labirint ( Parc del Laberint d’Horta) – Barcelona e recunoscuta pentru cladirile pline se arta, iar parcul acesta se ridica la nivelul cladirilor. Temple splendide, helestee cu nuferi , sculpturi ale figurilor mitologice.

5. Labirintul din chiparosi este cu siguranta o caracteristica de exceptie si recreeaza mitul grecesc al lui Tezeu care distruge Minotaurul pentru a se indragosti de Ariadna. O soarta similara ii asteapta si pe vitizatori , vor gasi dragostea sub forma unei statui a lui Cupidon. Atentie! Labirintul este mai greu decat pare.

6. Muzeul Picasso – un muzeu gazduit de cinci palate medievale in cartierul gotic al Barcelonei. La parter curtea spatioasa , arcadele gotice duc inspre operele lui Picasso. Camerele luxoase, tavanele pictate impresionant fac toate parte din experienta. In prezent colectia permanenta a muzeului cuprinde 4251 de lucrari si o biblioteca impresionanta de peste 6000 de carti dedicate vietii artistului.

picasso-barcelona

7. Park Guell – cel mai mare parc al Barcelonei a inceput ca o colborare intre antreprenorul Eusebi Guell si Antoni Gaudi. Exista forme ondulate de parca ar fi rauri de lava, pasaje acoperite cu coloane de forma unor copaci,
stalactite si forme geometrice. Multe din suprafetele existente sunt acoperite cu bucati de ceramica sau sticla colorate în stil mozaic numit Trencardis.

divider

Despre Business Trip

Suntem o echipa de profesionisti in turism si ne propunem sa oferim ajutorul nostru companiilor si persoanelor care vor sa scape de bataia de cap pe care o reprezinta planificarea calatoriei

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters