spania-carantina-zboruri

România pune Spania pe lista galbena: Ce se întâmplă cu zborurile?

Care sunt cele 6 regiuni de pe lista galbena

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o decizie prin care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc din șase regiuni ale Spaniei. După ce săptămâna trecută, când Spania a fost inclus pe această listă timp de câteva ore, suficient cât să se creeze haos pe aeroporturi cu privire la zborurile dintre Spania și românia, guvernul a decis să preîntâmpine situații similare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 17 august, Hotărârea numărul 42 privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

A fost aprobată lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state.

Nu se suspenda zborurile

De asemenea, a fost instituită măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre și dinspre România. 

spania-carantina-zboruri

”Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează: a) Regiunea Aragon;b) Regiunea Cataluna;c) Regiunea Comunidad de Madrid;d) Insulele Baleare;e) Ţara Bascilor;f) Regiunea Navarra”, scrie în hotărârea CNSU.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters