ajutor-de-somaj-turism

Propunerea legislativă care prevede că șomerii care au lucrat în turism 6 luni beneficiază de indemnizație a trecut de Senat

Vesti bune pentru cei care au ramas fara serviciu din domeniul turismului

Senatul a adoptat marţi, în plen, o propunere legislativă care prevede că şomerii, care au desfăşurat activităţi hoteliere şi de turism şi au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor, beneficiază de indemnizaţie dacă stagiul de cotizare este de minimum şase luni, în ultimele 12 luni premergătoare înregistrării cererii, informează Agerpres.

În favoarea propunerii legislative au votat 103 senatori şi 27 s-au abţinut.

Proiectul iniţiat de un grup de deputaţi Pro România şi amendat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, prevede că „pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii care deţin calificări în profesiunile specifice activităţilor hoteliere şi de turism beneficiază de o indemnizaţie plătită din fondul de salarii”.

6 luni de cotizare in ultimele 12 luni

Senatul a adoptat marţi, în plen, o propunere legislativă care prevede că şomerii, care au desfăşurat activităţi hoteliere şi de turism şi au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor, beneficiază de indemnizaţie dacă stagiul de cotizare este de minimum şase luni, în ultimele 12 luni premergătoare înregistrării cererii.

În situaţia în care au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor pentru şomerii care deţin calificări în profesiunile specifice activităţilor hoteliere şi de turism, stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj este de minimum şase luni în ultimele 12 luni premergătoare înregistrării cererii de şomaj. Indemnizaţia de şomaj se acordă şase luni, pentru un stagiu de cotizare de cel puţin şase luni„, stipulează proiectul adoptat de Senat.

Legea în vigoare prevede un stagiu de cotizare de minim 12 luni, pentru ultimele 24 luni.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, de aproximativ 25 de senatori, majoritatea lucrând de la distanţă.

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters