Premiera: El Al a inaugurat zborurile Tel Aviv – Dubai

Cand vor incepe zborurile

Începând din 13 Decembrie 2020, compania aeriană de stat israeliană – El Al – a inaugurat primul său zbor comercial de pasageri pe direcția Tel Aviv – Dubai.

Zborul este o premieră pentru că relația dintre Israel și Emiratele Arabe Unite nu era una foarte bună până în august 2020, iar zborurile dintre cele două țări nu existau. Ca parte din înțelegerea intermediată de Statele Unite ale Americii (Abraham Accords Peace Agreement), zboruri directe între cele două destinații se doreau a fi pornite. Patru-cinci luni mai târziu, iată că am avut inaugurat și primul astfel de zbor operat de El Al.

El Al va opera până la 14 zboruri săptămânale între Tel Aviv și Dubai cu aeronave Boeing 737-900 (8 zboruri) și Boeing Dreamliner (6 zboruri).

În timpul săptămânii, El Al va opera 3 zboruri zilnice, cu excepția zilelor de Vineri și Sâmbătă. Rămâne de văzut dacă numărul de zboruri se va păstra, având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm.

Zborul este programat în sistemele de rezervări între 3 ore și 5 minute și 3 ore și 45 minute, în funcție de direcția de zbor, pe direcția Tel Aviv – Dubai zborul fiind mai lung. Timpul actual de zbor diferă însă de ruta aleasă.

Mai multe zboruri între Israel și Emiratele Arabe Unite

Înainte de El Al, operatorul low-cost FlyDubai a inaugurat în 26 noiembrie 2020 primele zboruri de pasageri regulate între Dubai și Tel Aviv.

În acordul semnat în octombrie între oficialitățile celor două guverne, s-au agreat până la 28 zboruri săptămânale pentru pasageri între Tel Aviv și Dubai, dar și Abu Dhabi, dar și alte 10 zboruri de mărfuri, inclusiv către sudul Israelului.

Zborurile dintre Tel Aviv și Abu Dhabi sunt așteptate a fi operate de către Etihad, cu codeshare El Al.

 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters