Photo: cum arată turismul în 2020 în timpul pandemiei

O colectie de fotografii care surprind lumea in conditiile actuale

Liniștea stranie a căzut pestee destinațiile turistice începând cu luna martie. Pandemia COVID-19 a modificat viața din întreaga lume și nicăieri schimbarea nu este la fel de evidentă precum plajele goale, muzeele și siturile istorice în care turiștii se inghesuiau iar economiile locale își câștigau banii.

Multe destinații s-au redeschis. Când călătorii se întorc, este cu măști și distanțare socială, uneori despărțiți de ziduri din plexiglas. Unii s-au adaptat, iar pe de altă parte, navele de croazieră sunt defalcate și vândute pentru resturi. Fotografiile arată modul în care COVID-19 a afectat comerțul cu turismul. 

Plaje goale în Veracruz, Panama

Un restaurant rămâne închis pe plaja Veracruz la periferia orașului Panama, pe 22 martie 2020. Situația cauzată de pandemia COVID-19 este potențial devastatoare pentru America Centrală, a cărei economie depinde în mare măsură de turism.

Un bărbat vizitează  Memorial Lincoln gol pe 14 aprilie 2020 la Washington DC

În aprilie, Events DC – convenția oficială și autoritatea sportivă pentru Washington DC – a aprobat un pachet de ajutor de 18 milioane de dolari pentru a sprijini ospitalitatea și industria turismului în capitala națiunii.

O coada inexistenta in fata Monalisei, Luvru – Paris.

Vase de croazieră vândute pentru resturi

În această vedere aeriană dintr-o dronă, cinci nave de croazieră de lux sunt  defalcate pentru fier vechi la portul de reciclare a navelor Aliağa pe 2 octombrie 2020 în Izmir, Turcia. Odată cu pandemia globală care a împins industria de croaziere de miliarde de dolari în criză, unii operatori de croazieră au fost obligați să reducă pierderile și să retragă navele mai devreme decât era planificat. Industria de croaziere a fost una dintre cele mai afectate industrii, cu încredere publică în vacanțele de croazieră care au căzut după ce s-au produs o serie de infectari pe navele de croazieră pe măsură ce pandemia s-a răspândit.

Italia revine încet la normalitate

Scara cu dublu helix de la intrarea in Muzeele Vaticanului proiectată de Giuseppe Momo este văzută pe 8 iunie 2020 în Vatican.

Înainte de pandemie, Muzeele Vaticanului aveau o medie zilnică de 25.000 de vizitatori, cu vârfuri record care atingeau 35.000. Acum, odată cu absența turiștilor în Roma și de la redeschiderea muzeului la 1 iunie, numărul zilnic mediu de vizitatori nu depășește 3000. La 3 iunie, Italia și-a redeschis granițele călătorilor din Uniunea Europeană și Spațiul Schengen, fără trebuie să respecte o perioadă de carantină de 14 zile, deoarece țara încearcă să-și salveze industria turistică.

Directorii executivi ai companiei aeriene caută ajutor de urgență

Președintele Asociației Piloților Aliați, Eric Ferguson, s-a alăturat directorilor de linie aeriană, colegilor de conducere a sindicatelor și liderilor politici pentru a solicita Congresului să adopte o prelungire a Programului de sprijin pentru salarizare pentru a salva mii de locuri de muncă, în timpul unei conferințe de presă din afara Capitoliei SUA, 22 septembrie 2020, la Washington Congresul DC nu a prelungit programul.

Dezinfectarea în Rio De Janeiro, Brazilia

Personalul militar dezinfectează Sanctuarul în care se află statuia lui Hristos Mântuitorul pe 13 august 2020, în Rio de Janeiro, Brazilia. Măsura face parte dintr-o serie de acțiuni guvernamentale pentru redeschiderea principalelor puncte turistice din ora.

Măsuri de siguranță la Acropola din Atena

Vizitatorii care sosesc trec pe lângă un separator de plexiglas instalat la intrarea Acropolei pe 7 iulie 2020 în Atena, Grecia. Puțini turiști sunt acum văzuți la cel mai vizitat punct de reper din capitala Greciei, comparativ cu supraaglomerarea care era banală înainte de pandemie.

Rugăciuni în Ang Thong, Thailanda

O femeie se roagă sub vârful degetelor celei mai mari statui de Buddha din Thailanda, în provincia Ang Thong, la 2 iulie 2020. La acea vreme, autoritățile tocmai redeschideau site-urile pentru turiști în urma restrictiilor.

Redeschiderea piramidelor de la Giza în Egipt

Un ghid călărește o cămilă la necropola piramidelor din Giza, la periferia sud-vestică a orasului Cairo, la 1 iulie 2020. Situl arheologic s-a redeschis în timp ce țara a relaxat restricțiile. O serie de deschideri în Egipt au venit după ce țara a încheiat oficial restrictiile pe timp de noapte de trei luni. Cafenelele și magazinele au fost redeschise, dar plajele și parcurile publice rămân închise

Berlin – Galeria Nationala

Un vizitator care poartă o mască de față se uită la sculptura iconică a sculptorului francez Auguste Rodin „Gânditorul” de la muzeul Alte Nationalgalerie (Vechea Galerie Națională) din Berlin pe 12 mai 2020, după ce muzeul și-a redeschis porțile către public după o relaxare a restricțiilor.

Alhambra din Spania se redeschide publicului

Un vizitator și un ghid turistic cu măști de față în Curtea Mirtilor în ziua redeschiderii Alhambrei și a tuturor palatelor sale, cu măsuri de prevenire pentru a evita infecțiile pe 17 iunie 2020 în Granada, Spania. Alhambra este cel mai vizitat monument din Spania și a fost închis publicului începând cu 12 martie.

Sursa: thetelegraph.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters