protest-hora

Patronatul din restaurante și hoteluri anunță protest față de restricțiile impuse de Guvern

Care sunt cerintele celor in patronatul HORA

Membrii HORA, o organizație patronală din industria hotelieră, au suspendat miercuri activitățile timp de o oră pentru a protesta împotriva măsurilor luate de guvern. 

Protestul a presupus suspendarea activitatii, deci va fi pașnic. Acest protest a avut  loc ieri,  între orele 17.00 și 18.00 si a fost sustinut de tot personalul și partenerii care participă la industrie.

Cei de la ziarul Bloomberg.com scriu – protest in singura tara din UE care are restrictii privind luarea mesei in interiorul restaurantelor.  

Încă din perioada stării de urgență, patronatul din rețeua de restaurante și hoteluri a negociat cu Guvernul ridicarea restricțiilor. Pe rând, deschiderea teraselor, a plajelor, precum și deschiderea în interior a barurilor și restaurantelor au fost solicitări ale reprezentanților HORA.

hora-protestGuvernul a admis unele dintre cereri, însă nu a permis folosirea restaurantelor și a pub-urilor, a cluburilor în interior. De asemenea, în starea de alertă, Guvernul a impus închiderea – în acest momentîn aproape jumătate din țară – a teraselor la ora 23.00, în plin sezon al vacanțelor.

 

„Întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic şi conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulţumirea faţă de măsurile adoptate”, transmit reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA.

„Urmare a crizei datorate pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicatul organizației.

Înainte de criza COVID-19, industria HORECA număra 40.000 de societăţi comerciale, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro şi circa 400.000 de angajaţi.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters