partii-brasov

Zapada din belsug, dar partiile nepregatite!

Care este motivul pentru care partiile nu au fost gata

  Desi pe 30 decembrie 2019 partiile din Poiana Brasov erau pline de zapada, partiile nu au fost pregatite la timp pentru schi. Abia de marți, 31 decembrie, ora 9.00, se va putea schia în Poiana Brașov, toate pârtiile din zona superioară a masivului oferind condițiile optime pentru practicarea acestui sport. În partea inferioară a masivului se va putea schia doar pe Drumul Roșu și  Sulinar, precum și pe Bradul și Stadionului. În partea superioară vor fi deschise pârtia Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), Drumul Roșu (integral), Sulinar (integral). Se va putea schia și pe pârtia Kanzel, pentru cei avansați și care vor utiliza la urcare telecabina de la Capra Neagră.
 
Stratul de zăpadă este între 70-80 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul și 40 cm în partea inferioară. Peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială, pentru producerea ei s-au folosit aproximativ 75.000 de metri cubi. 
 
Temperaturile ridicate, în majoritatea zilelor au fost temperaturi pozitive, ajungând la 10 – 12 grade, cu plus, precum și lipsa precipitațiilor, au făcut ca amenajarea pârtiilor să fie dificilă, astfel că în ultimele zile s-a lucrat într-un ritm susținut pentru a fi posibilă deschiderea sezonului.
 
De altfel, șeful Serviciului Întreținere Domeniul Schiabil din cadrul Comprest, Dorin Drăgoi, a declarat că anul acesta a fost nevoie de multă răbdare pentru ca pârtiile să fie impecabile. „Iarna s-a lăsat așteptată. Din fericire, de câteva zile am putut să reluăm producția de zăpadă artificială, iar acum totul arată impecabil. Pentru produce un strat de zăpadă consistent și pe partea inferioară, ideea noastră este să mutăm o parte a tunurilor de zăpadă. În acest moment se montează ultimele elemente de siguranță, operațiune care se ace numai după ce este asigurată zăpada de pe pârtii”, a declara Drăgoi.
13 salvatori montani, pregătiți să intervină în cazul unor accidente
Șeful Serviciului Salvamont Poiana Brașov, Sorin Păltânea, a declarat că în acest sezon de iarnă vor fi pregătiți 13 salvatori montani, ajutați de mai mulți voluntari, unii dintre ei având atestat de salvator montan. Pentru a se evita accidentele, el le recomantă schiorilor să se respecte între ei. „Fiecare schior trebuie să țină cont de vecinul lui, să nu taie calea altor schiori, să nu meagă cu viteză pe pârtii de începători. De asemenea, schiorii trebuie să țină cont e nivelul lor fizic și de cunosștințele pe care le posedă”, a recomandat Păltânea.
Cateva poze din Poiana Brasov:
 
 
 
 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters