tui-turism-ajutor

Pachet de ajutor de 1,20 miliarde de euro pentru cel mai mare operator de turism din lume

Cine a acordat acest imprumut

Pandemia de coronavirus continuă să afecteze industria călătoriilor. TUI, cel mai mare operator de turism din lume, a anunţat miercuri că a obţinut un pachet de ajutor de 1,20 miliarde de euro, pentru a-şi spori finanţele şi a-şi asigura supravieţuirea în 2021. Ajutorul a fost acordat de Guvernul German.

Operatorii de turism sunt printre cei mai afectați din cauza pandemiei de coronavirus. Restricțiile și scăderea interesului pentru călătorii i-a lovit dur pe cei care activează în această industrie.

În contextul restricţiilor globale de călătorie, compania a precizat că lichidităţile suplimentare o vor ajuta să facă faţă sezonului de iarnă şi următoarei perioade, potrivit agerpres.ro

De asemenea, Banca germană de stat KfW va majora actuala linie de credit cu 1,05 miliarde de euro.

Compania va avea la dispoziţie numerar şi facilităţi de 2,40 miliarde de euro

Conform unui anunț făcut miercuri de operatorul de turism, cu noile împrumuturi, care se adaugă creditelor garantate de stat pe care TUI le-a primit deja, compania va avea la dispoziţie numerar şi facilităţi de 2,40 miliarde de euro.

Trebuie menționat că este a doua oară când TUI primeşte ajutor de la Guvernul german, după ce în aprilie KfW a furnizat companiei un împrumut de 1,80 miliarde de euro.

La Bursa de la Londra, acţiunile TUI au crescut miercuri cu 3%, după anunţarea informaţiei. Anul acesta titlurile au scăzut cu 60%.

Din cauza efectelor pandemiei, grupul TUI a anunţat recent că va renunţa la 8.000 de angajaţi şi analizează măsuri pentru reducerea costurilor cu 30%.

Vezi si:  Blue Air reia zborurile către Oradea și își extinde oferta de curse aeriene

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters