paris-notre-dame-redeschidere

Notre Dame si-ar putea redeschide piata încă din primăvara acestui an, spun oficialii de la Paris

Doua puncte cheie vor putea fi deschise

După tragicul incendiu care a avariat grav Catedrala Notre Dame din Paris, Franța, în aprilie 2019, mulți oameni au presupus că vizitarea bisericii istorice a fost probabil de pe masă în următorii câțiva ani.

Acest lucru a fost evident mai ales, având în vedere complicații precum unda de căldură înăbușitoare și dificultatea reparațiilor. Cu toate acestea, se pare că viceprimarul de la Paris, Emmanuel Grégoire, își încrucișează degetele că piața din jurul catedralei ar putea fi deschisă publicului în prima jumătate a acestui an, a relatat The New York Times.

Pentru a deschide piața către public, există destul de mulți pași care trebuie făcuți pentru a asigura siguranța vizitatorilor. În primul rând, urmele de plumb și moloz trebuie curățate din zonă, potrivit The New York Times. Când a avut loc incendiul, aproximativ 440 de tone s-au topit de pe acoperișul vechi de 850 de ani al catedralei, a raportat Lonely Planet. Acest lucru a cauzat o serie de îngrijorări cu privire la calitatea și toxicitatea aerului. Potrivit The New York Times, nivelurile de plumb de pe site au fost de 1.300 de ori mai mari decât orientările franceze de siguranță. În cea mai mare parte, plumbul a fost curățat, dar mai rămân unele urme.

Dacă curățarea se face corect, o celebră criptă care se află sub piață va putea de asemenea să se deschidă încă din martie, potrivit unui alt viceprimar din Paris, Karen Taïeb. Taïeb a declarat într-o declarație că guvernul orașului a efectuat controale periodice.

Notre-dame-redeschidere

Camille Courbis de la Musée Carnavalet – Histoire de Paris și Crypte Archéologique au declarat pentru Lonely Planet că, dacă totul merge bine, o nouă expoziție (un tribut adus Notre Dame) se va deschide alături de deschiderea criptei. „Deocamdată nu știm data exactă. Cripta se va redeschide imediat ce operațiunea de curățare va fi finalizată și site-ul în siguranță ”, a declarat Courbis. 

Președintele Emmanuel Macron a declarat că Catedrala Notre Dame va fi deschisă din nou în cinci ani, cu toate acestea, restaurarea completă poate dura și mai mult.

În ceea ce privește piața și cripta, guvernul orașului speră ca zona să fie redeschisă cândva în primăvara anului 2020.

Sursa: lonelyplanet.com

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters