grecia-restrictii-fara-test-covid

Noi măsuri de restricție anunțate de statul elen, dar și eliminarea testului Covid pentru copii

Care sunt toate masurile adoptate recent

Grecia a decretat luni închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor în unele dintre principalele sale destinaţii turistice, după înregistrarea a numeroase cazuri de infectări cu noul coronavirus, relatează AFP.

O purtătoare de cuvânt a guvernului elen a anunţat, de asemenea, noi restricţii pentru călătorii din Balcani şi zborurile din mai multe ţări UE.

Zonele în care restaurantele şi barurile vor fi închise începând de la miezul nopţii până la 7 dimineaţa includ insulele turistice Mykonos, Santorini, Corfu, Rodos şi Creta, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului elen, Aristotelia Peloni, într-o alocuţiune televizată.

Aceste restricţii vor fi aplicate începând de marţi, 11 august, până pe 23 august, a spus ea.

În plus, pasagerii care debarcă din avioane venind din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi, începând din 17 august, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor, la fel ca şi călătorii care ajung în Grecia prin graniţele terestre.

Autoritățile de la Atena au revenit cu precizări pentru turiștii români care vor să meargă în concediu în Grecia.

Copiii mai mici de 10 ani, cei născuți după 2011, nu au nevoie de test molecular negativ PCR la intrarea în Grecia, începând cu data de 17 august, așa cum li se va cere copiilor mai mari și adulților, a anunțat Nikos Hardalias, ministru adjunct însărcinat cu protecția civilă și gestionarea crizelor, citat de agenția ANA-MPA.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters