coronavirus-criza

Nicolae Demetriade: Ne dorim sa mergem inainte sau sa murim ascunzandu-ne in casa?

Care sunt solutiile propuse de Nicolae Demetriade

Nicolae Demetriade, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, spune ca masurile prezentate in documentul atribuit Doctorului Streinu Cercel nu vin cu un plan de iesire din criza economica cauzata de epidemia coronavirusului si ca alte state europene au venit cu masuri de relaxare a restrictiilor pentru a putea reporni economia, in vreme ce Romania merge in directia opusa.

Cert este ca anumite state europene iau masuri de incepere a relaxarii masurilor, si chiar daca noi suntem atipici, riscam sa nu murim de Covid-19 si sa murim de inanitie. Trebuie sa facem o distinctie: ne dorim sa mergem inainte sau sa murim ascunzandu-ne in casa. Daca altii pot preintampina si gasesc solutii, noi, din contra, anticipam ca efectiv vom ajunge sa ne ascundem sub pamant ca sa nu se intample ceva„, a declarat el.

Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” a propus un proiect pentru perioada de dupa relaxarea masurilor pentru prevenirea raspandirii virusului. Printre masuri se numara separarea batranilor de familii pentru o perioada de trei luni si izolarea totala in categoria de varsta 40 – 65 de ani, „in cazul activitatilor de serviciu neesentiale pentru functionarea in caz de pandemie”, dar si oprirerea platii TVA-ului si a taxelor si impozitelor.

Nicolae Demetriade mai spune ca guvernul nu a luat masuri punctuale pentru industria turismului, care are dificultati din cauza crizei coronavirusului. Asociatia se astepta la masuri specifice, in contextul in care si problemele industriei sunt diferite de problemele altor industrii.

Guvernantii ne-au abandonat. Pe noi cei din turism ne-au abandonat. Chiar daca s-au luat niste masuri generale de sprijin a IMM-urilor, vorbim de lucruri de care unii nu au nevoie. Noi, agentiile de turism, suntem sub o presiune fantastica din cauza masurilor impuse la nivel global. Pentru pachetele anulate, noi am platit deja hotelurilor si acum trebuie sa inapoiem si banii clientilor.”

Presedintele ANAT propune compensarea acestor pachete prin fonduri europene si cere mai multa flexibilitate in ceea ce priveste pastrarea fortei de munca: sa se poata combina somajul tehnic cu munca flexibila.

Sursa: zf.ro

Vezi si: Grecia: activitatea turistică se va relua treptat din iulie

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters