milos-grecia-o-insula-cum-nu-ai-mai-vazut

MILOS, Grecia – o insula cum nu ai mai văzut până acum

Frumusețe exotică și comori naturale unice pe o insulă care nu se aseamănă cu alte insule pe care le-ați văzut până acum.

Pentru mulți, aceasta este cea mai exotică insulă din Marea Egee datorită culorilor și peisajului său extraordinar. Cu siguranță, este una dintre cele mai impresionante insule din Ciclade. Rocile vulcanice vopsesc plajele în roșu, roz și portocaliu. Sarakiniko și Kleftiko, cu formațiunile lor stâncoase albe, apele verde smarald și peșterile erodate de mare, sunt pline de povești de pirați.

Catacombele, plajele, așezările multicolore Klima, Emborios și Mandrakia, cu clădirile lor tăiate ciudat în stânci și apusurile de soare ale lui Plaka …

Și să nu uităm că aici se află Venus de Milo (marmura rafinată de mărime naturală) statuie despre care se crede că este zeița Afrodita, acum găzduită în Luvru) a fost descoperită. Toate acestea strigă la unison: Milos este unica.

Ce să faci pe Milos

Plajele

Palaiochori, Papafragas, Gerontas, Firiplaka, Tsigrado, Plathiena. Formațiile de roci galbene, portocalii, roșii și albe orbitoare sunt și mai vibrante pe fundalul apei turcoaz. Solul vulcanic al lui Milos a creat o vedere dincolo de imaginația cuiva. Săriți într-o barcă cu pânze sau cu barca cu motor și intrați în caleidoscopul plajelor, unele dintre cele mai bune din Ciclade.

milos-grecia-o-insula-cum-nu-ai-mai-vazut

În peșterile piraților

Kleftiko, Papafragas, Sarakiniko, Katergo … Formidabilii pirați din Evul Mediu și-au ascuns ascunderea în Milos. Urme ale existenței lor pot fi găsite în Kleftiko, unde șolii pentru navele lor pot fi găsite sculptate pe stâncile spectaculoase, lângă apă albastru-verde lângă peșteri. Și în Sarakiniko, peisajul provine dintr-o altă lume, cu roci mai albe decât albe cu forme fascinante care domină golful.

milos-grecia-o-insula-cum-nu-ai-mai-vazut

Mica Veneție

După-amiază, faceți o plimbare în cătunul pitoresc și colorat de deasupra apei cunoscută sub numele de Mica Veneție, unde se afla vechiul port Milos. Ce o face specială? Cele 35 de sirmata – structuri asemănătoare unei peșteri folosite cândva pentru depozitarea bărcilor și acum a caselor de vacanță. Plimbă-te prin orașul mic, la nivelul apei și așteaptă apusul soarelui.

Plaka și Castelul

Plăcile din curtea din Panagia tis Korfiatissas îți încălzesc picioarele goale în timp ce îți iei locul pentru a vedea unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din Marea Mediterană. În apropiere se află fermecătorul Plaka, cu biserica catolică Panagias din Rodon, precum și restaurante primitoare și cafenele pitorești. Capitala Milos a fost construită în 1800 din pietrele antice ale castelului.

milos-grecia-o-insula-cum-nu-ai-mai-vazut

Urcați până ajungeți la ruinele sale și faceți timp pentru a vă bucura de priveliștea panoramică din curtea Panagias Thalassitra. În muzeul arheologic al lui Plaka, veți găsi însăși zeița iubirii; o replică în mărime naturală a lui Venus de Milo.

milos-grecia-o-insula-cum-nu-ai-mai-vazut

Atractii ascunse ale insulei Milos

Mina de sulf

Faceți o excursie cu barca pentru a descoperi scena ciudată a vechii mine de sulf situată în partea de est a insulei, cu arcade, poduri de fier, șine de tren, vagoane și case vechi de piatră.

Filakopi preistoric

O așezare preistorică fascinantă pe drumul spre Polonia.

Catacombele

Un spectacol arheologic, cu morminte creștine timpurii datând din secolele I-V d.Hr., vedere impresionantă și umilitoare în același timp.

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters