Luna august vine cu cel mai mare numar de turisti la munte, de la finalul izolarii pana acum

Turistii aleg muntele in defavoarea marii

August este perioada concediilor, dar hotelurile si pensiunile de la munte nu sunt ocupate integral, la fel ca inainte de pandemie.

Dupa 4 luni de pauza, un hotel de 4 stele, din Poiana Brasov, a deschis in 15 iulie si a avut un grad de ocupare de doar 35 la suta. Luna aceasta 70 la suta dintre camere sunt rezervate. Pe holuri au fost lipite stickere de pastrare a distantei si au fost puse dispensere cu dezinfectanti.

Distantare sociala si igiena

Florica Dimoiu, turista, a prins incredere sa vina la munte si s-a cazat intr-un loc retras. Specialistii in turism spun ca in luna august numarul oaspetilor a crescut pentru ca unii au renuntat la concediile din strainatate ca sa nu riste sa ramana in carantina, peste hotare, iar altii au asteptat sa afle de la prieteni care sunt conditiile in hoteluri si daca se respecta regulile de distantare si igiena.

Oamenii nu renunta la vacante

Adi Voican, Vicepresedintele Federatiei Asociatiilor de promovare turistica din Romania: „Oamenii au tot asteptat sa se rezolve situatia legat de coronavirus. Au tot amanat sa isi faca vacanta pe sezonul 2020 pana in ultima clipa, dar nu sunt dispusi sa renunte la vacante. S-a dovedit ca virusul traieste alaturi de noi pentru o lunga perioada de timp si trebuie sa ne ducem viata mai departe. Romanii nu sunt dispusi sa petreaca un an intreg fara concediu in asteptarea anului viitor. Este un lucru obisnuit ca turistii dupa ce merg pe litoral sa mearga la munte. Temperaturile din aceste zile au fost extrem de ridicate pe litoral si in orase. La munte e posibil sa eviti aglomeratia de care se vorbeste pentru litoral.”

Florica Dimoiu, turista:” E foarte frumos, este relaxant, destul de aerisit. Am fost atenti la locatie, sa fie retrasa, intim si la munte mi s-a parut mai ferit fata de litoral.”

Igiena este primordiala

Gabriel Rosca, manager hotel: „Venim in plus cu ultraviolete in camera, chiar si in spatiile alimentare. Mergem si dezinfectam camerele cu ozon dupa fiecare client cazat. Lasam pauza 24 de ore cel putin. Luna trecuta am avut un grad de ocupare de 35 la suta. In luna iunie, iulie am fost si mai sperati de acest virus. Oamenii au inceput sa se protejeze mai mult, au vazut ca locatiile hoteliere sunt puse la punct. In luna august plecau foarte multi romani afara. Ne-au ajutat Grecia si Bulgaria, au restrictionat plecarea turistilor dincolo si au venit la noi. Noi am cheltuit multi bani in cele 4 luni in care am fost inchisi si nu am recuperat acea suma.”

sursa: mediafax.ro

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters