japonia-turisti

Japonia pregătește pentru turiștii străini o ofertă de nerefuzat începând cu luna iulie

Care este planul Japoniei pentru a atrage turisti in 2020

Turiștii ar putea fi plătiți ca să viziteze Japonia. Șeful Agenției de Turism din Japonia a anunțat săptămâna aceasta că guvernul a pus la punct un plan de atragere în țară a turiștilor străini, prin subvenționarea a jumătate din cheltuielile de călătorie, potrivit Forbes. 

Planul, care inițial a fost creat pentru turismul intern, s-ar putea extinde și asupra turiștilor străini, scrie sursa citată.

Programul guvernamental, cu o valoare echivalentă a 12,5 miliarde de dolari, ar putea fi lansat în iulie, dacă numărul de  infecții cu coronavirus se va reduce în curând, a declarat miercuri Hiroshi Tabata, șeful agenției.

Deocamdată nu există detalii despre modul în care programul va funcționa sau dacă vor exista limite de cheltuieli.

Numar mic de infectii cu coronavirus

Japonia a fost considerată o poveste de succes în lupta cu noul coronavirus, la o populație de 126 de milioane de locuitori, a avut doar 16.433 de infecții și 784 de decese. Experții atribuie numărul scăzut al infecțiilor luării din timp a unor măsuri, dar și datorită asistenței medicale universale, unei rate scăzute de obezitate, expertizei în tratarea pneumoniei și unei culturi cunoscute pentru curățenie și igienă și abilități de distanțare socială.

Turismul este un motor economic important pentru Japonia. Conform statisticilor, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, doar 2.900 de turiști au vizitat țara în aprilie. Anterior, cel mai mic număr de vizitatori străini înregistrați într-o lună în Japonia a fost de 17.543, în februarie 1964. În 2019, Japonia a înregistrat un record de turiști – peste 32,5 milioane de vizitatori.

Promotie pentru zboruri 

Nu este prima dată când Japonia a încercat să atragă mai mulți turiști, scrie Forbes. Înainte de declanșarea epidemiei, în decembrie anul trecut, Japan Airlines și Nomura Research Institute (un think tank economic) au anunțat o promoție pentru 100.000 de locuri pe zboruri interne, în scopul de a-i determina pe turiștii internaționali să exploreze țara și dincolo de Tokyo și Kyoto.

Luna trecută, autoritățile din insula italiană Sicilia au anunțat că vor plăti o parte din costurile călătoriei post-coronavirus, acoperind jumătate din valoarea biletelor de avion, plus una din fiecare trei nopți de cazare la hotel. 

Copyright © 2019 SC TTW Sport Design Grup SRL  – Cod Fiscal RO38224749, J28/1114/2017
Designed by eComSetters